Siirry sisältöön

Taidetehtaan syksyn klubi-illoissa esiintyy Suomen eturivin artisteja

Taidetehtaan Tehdassalissa järjestettävissä klubi-illoissa nähdään syksyn aikana laaja valikoima kotimaan ja oman musiikkityylinsä kärkinimiä.

Jonna Tervomaa.

Syyskauden avaa lukuisilla Emma-patsailla palkittu artisti Jonna Tervomaa, joka on toiminut ikonisena hahmona suomalaisella musiikkikentällä jo vuodesta 1983. Artisti on tänä vuonna juhlistanut useampaa juhlavuotta Suljettu Sydän -nimisellä kiertueella ympäri Suomea.
Tammikuussa 50 vuotta täyttäneen artistin lisäksi Tervomaan debyyttialbumi (Jonna Tervomaa, 1998) täyttää 25 vuotta ja julkista laulajan uraa on kestänyt jo 40 vuotta. Jonna Tervomaa nähdään Tehdassalin klubi-illassa lauantaina 4. marraskuuta.
Kotimaisen rockin eturintamaan jo yli 20 vuoden ajan lukeutunut Von Hertzen Brothers esiintyy ainutlaatuisella akustisella konsertilla Tehdassalin klubi-illassa keskiviikkona 15. marraskuuta.
Konsertissa kuullaan yhtyeen laajaa tuotantoa uudessa valossa. Luvassa on tuoreita sovituksia tunnetuista biiseistä, tarinoita kappaleiden taustoista sekä myös harvinaisempia helmiä – yllätyksiä unohtamatta. Veljesten Mikko, Kie ja Jonne von Hertzenin lisäksi kokoonpanossa vaikuttaa tällä kertaa säveltäjä-muusikko Markus Pajakkala.
Raskaamman Suomirockin kärkinimiin kuuluva Kotiteollisuus-yhtye tekee loppuvuodesta 2023 platinaa myyneen Helvetistä itään -albuminsa 20-vuotiskiertueen. Yhtye nähdään loppuunmyydyssä Tehdassalin klubi-illassa lauantaina 25. marraskuuta. Illan avaa varjotaiteilija Paula Vilmi esityksellä Varjojen kesyttäjä – Paulan Helvetti 7 – varjointro. Varjoesityksen musiikista vastaa Illi Broman. Esitys pohjautuu Kotiteollisuuden Helvetistä itään -levyn teemoihin ja aiheisiin.

22-Pistepirkko palaa Taidetehtaalle joulukuussa

– Olemme hyvin innoissamme syksyn klubi-illoista, liput ovat lähteneet hyvin liikkeelle ja hienoja konsertteja on jälleen luvassa. Kotiteollisuuden klubi-ilta myytiin nopeasti loppuun, ja suosittelemmekin hankkimaan muihinkin konsertteihin liput ennakkoon, kertoo tuottaja Thomas Weissman
Suomen vaihtoehtorockin arvostetuimpiin yhtyeisiin kuuluva 22-Pistepirkko palaa Tehdassalin klubi-iltaan perjantaina 15. joulukuuta.
Suomen autotallirockin kummisedäksi kutsuttu yhtye perustettiin Utajärvellä vuonna 1980 ja on siitä lähtien toiminut samalla kokoonpanolla sekä myötä- että vastamäessä. Seitsemän vuotta sitten veljesten P-K Keräsen, Asko Keräsen ja Espe Haverisen muodostama yhtye oli lähellä hajota, mutta yhteinen sävel löytyi nopeasti ja matka jatkui.
22-Pistepirkko esiintyi viimeksi Taidetehtaalla vuonna 2019 loppuunmyydyssä Tehdassalin klubi-illassa.
– Se on ollut yksi parhaimmista keikoista mitä salissa ollaan nähty. Mikäli keikka meni viimeksi ohi, tai haluat kokea keikan uudestaan, niin nyt on hyvä mahdollisuus koska lippuja on tällä hetkellä vielä saatavilla, kertoo tuottaja Thomas Weissman
Klubi-iltoihin on 18 vuoden ikäraja, tarjoilusta vastaa Ravintola Fabriken.
Taidetehtaan Tehdassalin klubi-illat järjestää Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut.

Tehdassalin klubi-illat

  • La 4.11. Jonna Tervomaa, Liput 30 €
  • Ke 15.11. Von Hertzen Brothers acoustic, Liput 34 €
  • LA 25.11. Kotiteollisuus, Liput 28 € (loppuunmyyty)
  • Pe 15.12. 22-Pistepirkko, Liput 30 €