Siirry sisältöön

Porvoon Valot 2023 info

Mikä on Porvoon Valot? 

Porvoon Valot 2023 on Porvoon neljäs valofestivaali, joka järjestetään 10.-11. helmikuuta 2023 klo 18-21. Kahden päivän ajaksi eri puolelle kaupunkia on ripoteltu valoinstallaatioita ja äänimaisemia. 

Paras tapa saapua Porvoon Valoihin?

Suosittelemme kävijöitä saapumaan paikalle jalan. Suosittelemme käyttämään Vanhan sillan läheisyydessä, Porvoonjoen länsirannalla sijaitseva tykin pysäköintialuetta. Taidetehtaalla on myös runsaasti parkkitilaa. Katso liitteenä oleva kartta paikoituspaikoista.

Muistathan noudattaa pysäköintiä koskevia rajoituksia ja määräyksiä.

Liikenteenohjaus

Festivaali järjestetään Porvoon keskustan alueella ja keskusta saattaa ruuhkaantua, niin autoista kuin jalankulkijoista. Liikenteenohjausta tehdään eri puolilla kaupunkia, niin kyltein kun henkilövoimin. Tutustu alueisiin missä on joko erikoisjärjestelyjä tai liikenteenohjaajia läsnä.

Pitävätkö liikkeet ovensa auki festivaalin aikana? 

Festivaalin aikana moni liike ja ravintola palvelee asiakkaitaan myös myöhemmin.

Psst! Kannattaa muuten varata ajoissa pöytä ravintolasta, sillä edellisinä vuosina ravintolat ovat olleet täynnä.

Palveluja reitillä 

Julkiset käymälät löydät linkin takaa

Onko reittikarttoja jaossa reitillä? 

Porvoon Valojen karttoja emme jaa tänä tänä vuonna paikan päällä. Kohteiden sijainnit löydät kuitenkin näppärästi täältä.

Sähkön kulutus

Teokset toimivat suurimmaksi osaksi LED-valoilla, ja niiden energiankulutus on siten vähäistä. Projektorit ja mappaukseen käytettävät laitteistot edustavat viimeisintä tekniikkaa ja ovat myös hyvin energiapihejä.

Porvoon Energian sähkö on 100 % hiilineutraalia ja päästötöntä, ja varmistettu alkuperätakuilla.

Festivaalin teosten kokonaissähkönkulutus on yhteensä kahdelta päivältä noin 200 kWh, joka vastaa noin viiden Nissan Leaf sähköauton latausta.

Esteettömyys

Reitti ei valitettavasti ole esteetön Vanhan Porvoon mukulakivikujista johtuen. Vuodenaika, pimeys, lumi ja jää saattaa myös aiheuttaa vaikeuksia liikkumisessa.