Siirry sisältöön

South by cycle pyörävaellusreitti

South by cycle on ainutlaatuinen luonnonhelmiä ja kulttuurihistoriaa tarjoileva pyöräilynystävän pyörävaellusreitti Etelä-Suomen rannikkomaisemien läpi. Lähde matkalle, jossa itse päätät tahdin ja missä matkan varrella viivähdät. Yhdistele ketterästi upeita luontokokemuksia, laavuyöpymisiä ja boutique-tason majoitusta sekä usean ruokalajin herkuttelumenuita.

South by cycle on ainutlaatuinen pyöräilynystävän sukellus Etelä-Suomen rannikon luonnon ja kulttuurin helmiin. Reitti kattaa 13 kuntaa, yhteensä 900 kilometriä vaihtelevia maastoja maantiestä metsäpolkuihin, peltoaavoja, joenvarsia ja meren rantoja, uskomattoman kauniita maisemia luonnonpuistoista vanhojen puukaupunkien pikkukujiin ja maaseutukyliin.

Koko reitin Kouvolasta Hankoon voi vetää läpi 8-10 päivässä tai viipyillä mielikohteissaan matkan varrella ja nauttia paikallisesta tunnelmasta hieman pidempään. Vaihtoehtoisesti valita voi valmiiksi palastellun pienemmän kokonaisuuden esimerkiksi viikonlopuksi. Välisiirtymiä voi tehdä joko laivalla, junalla, bussilla tai metrolla. Pyöräilyelämykseen on helppo yhdistää oman maun mukaan palveluita laavusta boutique-hotelliin ja maistelumenusta eräkeittiön luomuksiin tai miksei vähän kaikkea!

Rentoudu ja nautiskele

Yöpyminen
Tee ostoksia

Pyöräilijäystävällistä palvelua

Hotelli Sparre

Hotelli Sparre

Elämyshotelli Poukama

RUNO Hotel

Restaurant Fabriken

Fabriken

Kahvila Jemma

Nähtävää ja tehtävää Porvoossa

Ranta-aitat

Tuomiokirkko

J. L. Runebergin koti

Kanoottivuokraamo Natura Mare

Pyöräretki Kansallisessa kaupunkipuistossa

South by cycle kumpuaa yhteistyöstä

South by cycle on kehitetty työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamassa South Coast Bikepacking Trail -hankkeessa, jota koordinoivat Raaseporin kunta, Porvoon kaupunki ja Pyöräilykuntien verkosto ry / Pyörämatkailukeskus. Lisäksi hankkeessa on ollut hankepartnereina ja rahoittajina mukana Hangon kaupunki, Lohjan kaupunki, Siuntion kunta, Inkoon kunta, Kirkkonummen kunta, Espoon kaupunki, Helsingin kaupunki, Vantaan kaupunki, Sipoon kunta, Loviisan kaupunki, Kouvolan kaupunki ja Metsähallitus.

Mitä tarkoittaa Bikepacking?

Bikepackingillä tai pyörävaelluksella tarkoitetaan kevyehköllä varustuksella tapahtuvaa pyörämatkailua, jolla edetään sorateitä, ulkoilureittejä ja metsäpolkuja pitkin. South by cycle -reitille voit lähteä lähes minkälaisella pyörällä tahansa ja jopa ilman varustusta, jos olet varannut majoitukset valmiiksi etukäteen.

Katso reitin South by cycle Hanko-Kouvola esittelyvideo

Mihin seuraavaksi?

Jos pyöräsi tarvitsee huilia, voit jatkaa muilla kulkuvälineillä Porvoosta eteenpäin.

m/s J.L. Runeberg

Porvoon museorautatie ry

Lisätietoja South by cycle reitistä