Siirry sisältöön

Porvoon Jokikarnevaalit

Porvoon Jokikarnevaalit järjestetään lauantaina 31.8.2024 klo 12-23.
Tule mukaan viihtymään iloisessa kaupunkitapahtumassa!

Lauantaina 31.8. klo 12–23 järjestetään Porvoon Jokikarnevaalit tapahtuma keskustan alueella. Tapahtuma juhlistaa kesän päättymistä ja ottaa vastaan pimenevät illat valoisan kesän jälkeen.

Jokikarnevaalin ohjelmassa on mielenkiintoista tapahtumaa, markkinatunnelmaa, musiikkia, ulkoilmaelokuvia ja vesi- ja valoaiheinen teos Porvoon joella.

Myyntipaikat tapahtuma-alueella

Puiset myyntikioskit Aleksinpuistossa

Jos haluat vuokrata myyntikioskin (koko n. 2x2m) tapahtumapäivänä, tee varaus verkkokaupassa. Varaus maksetaan heti ja se on sitova. Hinta on 20 € ja se sisältää sähkön sekä kioskin käytön klo 12-23 välisenä aikana. Kioskeja tuodaan Aleksinpuistoon 10 kpl.

Street Food paikat Taidetehtaan rantakadulla

Street food paikat sijoittuvat tänä vuonna Taidetehtaan rantakadulle ja niiden koko on noin 5 x 5 metriä ja hintaan kuuluu voimavirta. Street food paikan hinta on 40 €, ja se lunastetaan verkkokaupasta. Street food paikat on suunniteltu sijoittelultaan niin, että ne palvelevat ulkoilmaelokuvien ja konserttien asiakkaita. Muista ottaa tarvittava määrä omia sähkökaapeleita mukaan sillä rantakadulla on vain muutama sähkösyöttö.

Jokikarnevaalit

Ohjelmaa tuotetaan yhdessä

Tänä vuonna Porvoon Jokikarnevaaleja vietetään Aleksinpuistossa ja Taidetehtaan rantakadun nurmialueella. Ohjelmassa on mm. musiikkia, yhteislaulua, elokuvia ja näyttävä vesi- ja valoteos Porvoon joella. Tapahtuman iloinen ja musiikintäyteinen ohjelma sopii koko perheelle.

Porvoon Jokikarnevaalit järjestetään Visit Porvoon, Taidetehtaan säätiön ja Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden ja Porvoonseudun musiikkiopiston toimesta.

”Taidetehtaan säätiö on mukana nostamassa Taidetehtaan rantatien tunnettuutta ja tarjolla on monipuolinen kattaus musiikkiesityksiä koko perheelle,” kertoo säätiön asiamies Marika Kettunen.

Tänä vuonna rakennetaan Taidetehtaan rantakadun nurmikentälle esiintymislava musiikkiesityksiä varten ja iso ulkoilmanäyttö, jopa 40m2 kooltaan, josta nautitaan elokuvista pitkin päivää. Ulkoilmaelokuvanäytökset toteutetaan kuntalaisten toiveesta, sillä ne olivat yksi osallistavan budjetoinnin äänestyksen voittaneista tuloksista.

Kulttuuripalveluiden tuottaja Thomas Weissman tekee yhteistyötä pyöräilevän pianistin kanssa ja suunnitelmassa on musiikkia, jota esitetään pyörän selästä. Pyöräilevä pianisti esiintyy päivän aikana 5 x 30 min.

Jokikarnevaalit tarjoaa mahdollisuuden viihtyä Aleksinpuistossa ja keskustan alueella koko päivän.

Matkailu ja tapahtumat yksikkö koordinoi ja markkinoi kokonaisuutta sekä tuottaa Porvoon joelle näyttävän valo-, ääni- ja vesishown, joka on veden, valon ja äänen näyttävää leikkiä pimenevässä kesäillassa.

Päivän ohjelma klo 12-23

Ohjelma Taidetehtaan rantakadun nurmikentällä, Taidetehtaan rantakatu suljettu autoliikenteeltä.

Nurmialueelle levitetään piknikpöytiä ja penkkejä. Ota mukaan omat eväät tai osta alueen street food-myyjiltä herkkuja ja viihdy koko päivä.


12–14 Lastenelokuva: Coco


Elokuva kertoo 12-vuotiaasta meksikolaisesta Miguel-pojasta, joka rakastaa musiikkia toisin kuin muu sukunsa ja joutuu odottamatta suvun kitaran taikavoiman viemänä kuolleiden valtakuntaan, jossa kukaan elävä ei ole käynyt.

14.00–14.45 Lastenkonsertti: Flip Flop

15.00 -16.30 Elokuva: Sing 2


Sing 2 sisältää kymmeniä tunnettuja rock- ja pophittejä, sävähdyttäviä esityksiä sekä Illuminationille ominaista huumoria ja sydämellisyyttä. Luvassa on vuoden ehdoton hyvän mielen elokuva.

16.30- 17.30 Yhteislaulua Tom Nymanin & Opeband – Allsång med Tom Nyman & Opeband
Lauletaan yhdessä tunnettuja kappaleita suomeksi ja ruotsiksi.

17.30-19.30 Elokuva: The Greatest Showman


The Greatest Showman on vuonna 2017 ensi-iltansa saanut historiallinen musikaalidraama, jonka on ohjannut Michael Gracey. Sen päärooleja näyttelevät Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson ja Zendaya.

19.30-20.45 Konsertti: Porvoo Big Band & yllätysvieras

20.45-21.30 Elokuva: Minun mereni (45 min)
Runollinen, Ari Heinilän elokuva on meren ja ihmisen vuoropuhelu, jossa meri on pääosassa ja ihminen sivuosassa. Se vie seikkailuihin niin veden alle, syvyyksiin kuin saariston sokkeloihin ja vauhtiin tuulten viemänä, aaltojen kuljettamana erilaisten meri-ihmisten vanavedessä. Meren käyttäjä törmää myös kääntöpuoleen, kaltoin kohdeltuun ystävään.
Elokuva on hieno osoitus siitä tahdosta, jota monet, kuuluisatkin meri-ihmiset ovat osoittaneet tälle projektille. Näyttelijä-muusikko Irina Björklund, Martti Suosalo, Taneli Mäkelä ovat antaneet äänensä merelle – pro bono. Samoin Suomen eturivin hittinikkarit, Timo Kiiskinen – Timo Hietala tekivät nimikappaleen, ”Minun mereni”, jonka solisteina Irina Björklund sekä Wärttinän tytöt.

21.30-22.30 Konsertti: B.O.J.


Ohjelmaa Aleksinpuistossa

klo 12-23 Jokirantamarkkinat Aleksinpuistossa, myyntikioskit avoinna koko päivän
klo 14-17 Antti Varjola, laulu & Johannes Niskanen, haitari esiintyvät 3 x 30 min esitys
klo 12-17 Fillaripianisti Aarno Paakkari soittaa ja pyöräilee Aleksinpuistossa, 5 x 30 min esitys
klo 12-16 Iloinen kirjastobussi Felix on paikalla.

21–23 Näyttävä vesi-, valo- ja äänishow, toteuttaja Mixa

Tapahtumassa jaetaan ilmapalloja.

Tule mukaan, ota yhteyttä!

Katarina Broas

Tapahtumapäällikkö

Jan-Christian Forsman

Elinvoima-asiantuntija