Siirry sisältöön

Porvoon Jokikarnevaalit

Porvoon Jokikarnevaalit järjestetään lauantaina 26.8. klo 16-23 ensimmäistä kertaa.
Tule mukaan viihtymään iloisessa kaupunkitapahtumassa!

Lauantaina 26.8. klo 16–23 järjestetään ensimmäinen Porvoon Jokikarnevaalit tapahtuma keskustan alueella. Tapahtuma juhlistaa uutta Länsirannan puistoaluetta ja samalla ottaa vastaan pimenevät illat valoisan kesän jälkeen.

Jokikarnevaalin ohjelmassa on jo mielenkiintoista tapahtumaa, markkinatunnelmaa, musiikkia, työpajoja, oopperaa, tangoa ja vesi- ja valoaiheinen teos Porvoon joella.

Ohjelma

Katso tapahtuman aikataulut tapahtumakalenterista:

Porvoon Jokikarnevaalit on uuden elinvoimatoimialan toimijoiden ensimmäinen yhteinen kaupunkitapahtuma, jossa korostuu monipuolinen ohjelma ja yhdessä tekeminen.

”Porvoonseudun musiikkiopiston osuus Jokikarnevaaleissa tulee olemaan monipuolinen kattaus musiikkiesityksiä ripoteltuna jokirannan ympäristössä,” kertoo musiikkiopiston tuottaja Marika Kettunen.

Kulttuuripalveluiden tuottaja Thomas Weissman tekee yhteistyötä Tip Top -taiteilijaryhmän kanssa ja suunnitelmassa on pajatoimintaa, jossa yleisö voi kokeilla erilaisia sirkustyökaluja. Taiteilijat liikkuvat alueella puujaloilla ja ottavat kontaktia yleisöön.

Kirjaston iloinen kirjastobussi Felix on myös mukana karnevaalitunnelmassa.

Tule laskemaan virran vietäväksi oma luonnonmateriaaleista tehty teoksesi. Mannerheiminkadun sillan kupeessa työpaja Joki vie, joki tuo.

Jokikarnevaali tarjoaa mahdollisuuden tutustua tarkemmin Aleksinpuiston uusiin taideteoksiin. Anne Meskanen-Barmanin teoskokonaisuus koostuu neljästä erilaisesta pronssiveistoksesta ja historia, muisti ja muistot ovat sen lähtökohtia. Teoksen tarkoitus on nostaa esiin jokirannan alueella kulkeneita asukkaita, historiallisia merkkihenkilöitä, alueen käsityöläisiä ja työläisiä tehtaissa. Taiteilija on paikan päällä esittelemässä teoksia klo 17-18.

Matkailu ja tapahtumat yksikkö markkinoi ja koordinoi kokonaisuutta sekä tuottaa Porvoon joelle Tanssivat vedet esityksen, joka on veden ja valon näyttävää leikkiä pimenevässä kesäillassa.

Taidetehtaan säätiön tuottamassa ohjelmassa Harri Kaitila & Tango del norte esiintyvät Taidetehtaalla. Kansainvälisissä kilpailuissa meritoituneet Tango del norten muusikot yhdistävät monen vuoden tauon jälkeen voimansa huipputenori Harri Kaitilan kanssa. Luvassa on sekä suomalaista että argentiinalaista tangoa tuoreina sovituksina maan terävimpään kärkeen kuuluvien muusikoiden esittämänä. Taidetehtaan konsertti on väliajaton, kestoltaan noin tunnin kokonaisuus, jossa kuullaan mm. Astor Piazzollan musiikkia ja suomalaista tangomusiikkia Toivo Kärjen ajoista nykypäivään.

Taidetehtaan Tanssikoulun nuoret tanssijat osallistuvat myös illan maagiseen ohjelmaan.

Tule mukaan, ota yhteyttä!

Katarina Broas

Tapahtumapäällikkö

Jan-Christian Forsman

Elinvoima-asiantuntija