Siirry sisältöön

Alena Müller

Alena Müller on saksalainen vaihto-oppilas, jonka mielestä Porvoo on suloinen pikkukaupunki tarpeeksi lähellä Helsinkiä. Parasta Porvoossa on hänen mielestään luonto, meri ja järvet.

Kansainvälistä liiketoimintaa opiskeleva Alena Müller vietti puoli vuotta Porvoossa Haaga-Helian vaihto-oppilaana. Eteläsaksalaiseen opiskelijaan teki vaikutuksen Porvoon suloisuus, pieni koko, historia ja luonto.

Mikä on lempipaikkasi Porvoossa?
Tervajärven uimaranta. Rakastan sitä järveä ja siellä uimista! Se on myös loistava luontokohde, jossa voi rentoutua ystävien kanssa ja hyppiä hyppytornista.

Kävimme Tervajärvellä kaksi tai kolme kertaa kesällä, kun oli lämmintä ja aurinkoista Jos Tervajärvellä olisi sauna, kävisin siellä joka päivä! Uisin ja nauttisin luonnosta, en ajattelisi mitään.

Mitkä ovat mielestäsi kolme parasta nähtävyyttä Porvoossa?
Vanha Porvoo punamultaisine rakennuksineen on MUST. Siellä pitää ehdottomasti pysähtyä Café Fannyssä syömässä korvapuustit.

Koska Porvoossa on upea luonto, valitsen kolmanneksi nähtävyydeksi Sikosaaren, johon pääsee kävellen jokea pitkin.

Mitkä ovat Porvoon kolme parasta ravintolaa, kahvilaa tai baaria?
Äsken mainittu Café Fanny, joka sijaitsee vanhassa historiallisessa rakennuksessa ja jossa kannattaa ehdottomasti syödä korvapuusteja tai Runebergin torttuja. Siellä voisi viettää koko päivän!

Päivällisen söisin Rafael´s Steakhousessa. Se sijaitsee Porvoon torin laidalla, ja kaikki, mitä olen siellä syönyt, on ollut hyvää. Tai sitten menisin Trattoria Il-Duettoon, jossa saa italialaista pizzaa kohtuulliseen hintaan.

Kesällä ravintolalaiva Glückauf on hieno paikka, valitettavasti se ei ole avoinna vuoden ympäri.

“Porvoon luonto on todella upea! Meri, järvet ja puut ovat ihan lähellä”

Alena Müller

Mitä on paras ilmainen kohde Porvoossa?
Suosittelisin menemään luontoon. Itselleni metsä on tärkeä palautumisen paikka kaiken opiskelun jälkeen. Jos vuodenaika on oikea, metsistä löytää runsaasti mustikoita!

Mitä kolmea paikkaa suosittelisit shoppailijoille?
Suosittelisin menemään ikkunaostoksille vanhaan kaupunkiin. Siellä on ihania sisustuspuoteja ja suloinen Lelukauppa Riimikko.

Vanhassa Porvoossa ja sen laidoilla on myös monia käytettyjen tavaroiden ja vaatteiden liikkeitä, kuten Niin Mua, Bohemia ja Doris & Dukes.

Brunbergia suosittelen suklaan ystäville!