Siirry sisältöön
Sateenkariliput puistossa

Sateenkaarimatkailijan Porvoo

Sukupuolia on erilaisia, eikä henkilön sukupuolta voi päätellä ulkoapäin katsomalla. Jokaisella on oikeus sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen itsemäärittelyyn. Jokaisella on myös oikeus itse määrittää miten sukupuolinen identiteetti ja seksuaalinen suuntautuminen halutaan näyttää muille. Seksuaalisen suuntautumisen on lupa näkyä ja kuulua.

Turvallinen matkailukokemus

Haluamme mahdollistaa kaikille alueelle saapuville matkailijoille turvallisen matkailukokemuksen ja unohtumattoman elämyksen, jonka ansiosta sateenkaarimatkailija haluaa palata kaupunkiin aina uudelleen. Sateenkaarimatkailijoille turvallisuuden tunne ei valitettavasti ole globaalisti tarkasteltuna mikään itsestäänselvyys.

Joka kolmannessa maailman maassa homoseksuaalisuus on rikos. Vajaassa kahdessakymmenessä maassa on voimassa sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia kunnioittava lainsäädäntö ja vain murto-osassa maista muunsukupuolisuus on juridisesti tunnustettu. Tämä tarkoittaa, että Sateenkaari-ihmiset elävät edelleen suurimmassa osassa maailmaa ilman täysiä ihmisoikeuksia. (Lähde: We Speak Gay)

Pariskunta Porvoon torilla

We Speak Gay -verkostossa mukana ❤️

Sannäsin Kartano

RUNO Hotel

Strateginen vastuullisuus

Porvoon kaupunkistrategiaan on kirjattu kaupungin yhdenvertainen, arvostava ja yhteisöllinen ilmapiiri, jonka avulla vähennetään asukkaiden eriarvoisuutta. Kaupungin arvoja ovat yhdessä toimiminen toisia arvostaen, rohkeasti ja vastuullisesti. Sosiaalinen kestävyys on yksi vastuullisuuden kulmakivistä.

Visit Porvoo viestii tätä kaupunkistrategiaan kirjattua arvomaailmaa myös kaupunkiin muualta tuleville vierailleen. Olemme sitoutuneita edistämään sateenkaari-inklusiivisuutta matkailualueellamme ja verkostoissamme tarjoamalle tietoa, koulutusta, opastusta ja tukea monimuotoisuuden kehittämiseen, sateenkaariystävällisten matkailutuotteiden kehittämiseen sekä sateenkaariviestintään matkailutoimijoiden verkostoissamme.

Sateenkaarisateenvarjot mukulakivikadulla

Sateenkaarimatkailun potentiaali

Tunnistamme sateenkaarimatkailijasegmentin potentiaalin. Sateenkaarimatkailijoilla on keskimäärin parempi koulutustaso, he matkustavat keskimääräistä enemmän, he matkustavat ympärivuotisesti ja heillä on keskimäärin enemmän rahaa käytettäväksi matkallaan. Sateenkaarimatkailun on arvioitu kasvavan vuosittain. Porvoon laadukkaista majoitus-, ravintola-, tapahtuma- ja kulttuurisisällöistä löytyy useita sateenkaarimatkailijoita houkuttelevia tuotteita ja palveluita.

Naiset Porvoonjoella

We Speak Gay

Tiedostamme, että matkamme sateenkaariystävälliseksi kohteeksi on vasta alkanut ja tehtävää on paljon. Olemme solmineet We Speak Gay -kumppanuuden, jonka avulla saamme ja voimme välittää tietoa sateenkaarimatkailusta sekä kannustaa alueen toimijoita kohti yhteistä vastuullista ja sateenkaariystävällistä päämäärää.

Pridekulkue Vanhassa Porvoossa