Hoppa till innehåll

Konstfabrikens klubbkvällar presenterar i höst Finlands främsta artister

I klubbkvällar som arrangeras i Konstfabrikens Fabrikssal får vi på hösten se ett brett utbud av toppnamn i Finland och inom sin egen musikgenre.

Jonna Tervomaa.

Höstsäsongen öppnas av Jonna Tervomaa, artisten som har belönats med flera Emmastatyetter och som har varit en ikonisk gestalt på det finska musikfältet redan från 1983. Artisten har i år firat flera jubileumsår på sin turné med namnet Suljettu Sydän runtom i Finland.
Utöver artisten som fyllde 50 år i januari fyller Tervomaas debutalbum (Jonna Tervomaa, 1998) 25 år och den offentliga sångarkarriären har varat redan i 40 år. Jonna Tervomaa ses i Fabrikssalens klubbkväll lördagen den 4 november.
Von Hertzen Brothers som i över 20 år har gått i bräschen för den inhemska rockmusiken uppträder i en enastående akustisk konsert i Fabrikssalens klubbkväll onsdagen den 15 november.
I konserten får publiken höra bandets omfattande produktion i ett nytt ljus. Det bjuds på färska arrangemang av kända låtar, historier om låtarnas bakgrund samt sällsyntare pärlor – överraskningar utan att förglömma. Utöver bröderna Mikko, Kie och Jonne von Hertzen spelar också kompositör-musikern Markus Pajakkala i ensemblen.
Bandet Kotiteollisuus som hör till toppnamnen bland den finska tyngre rockmusiken gör en 20-årsturné med sitt album Helvetistä itään som i slutet av år 2023 fick ett platinacertifikat. Bandet ses i Fabrikssalens slutsålda klubbkväll lördagen den 25 november. Kvällen öppnas av skuggkonstnären Paula Vilmi med sin föreställning Varjojen kesyttäjä – Paulan Helvetti 7 – varjointro. För skuggföreställningens musik svarar Illi Broman. Föreställningen bygger på teman i Kotiteollisuus skiva Helvetistä itään.

22-Pistepirkko kommer tillbaka till Konstfabriken i december

– Vi är mycket entusiastiska över höstens klubbkvällar, biljetterna har börjat säljas bra och fina konserter står åter till buds. Klubbkvällen med Kotiteollisuus blev snabbt slutsåld och vi rekommenderar att publiken skaffar biljetterna också till andra konserter på förhand, berättar producenten Thomas Weissman.
22-Pistepirkko som är en av de mest uppskattade finska band som spelar alternativ rock återkommer till Fabrikssalens klubbkväll fredagen den 15 december.
Bandet som har kallats för gudfadern för den finländska garagerockmusiken grundades i Utajärvi år 1980 och har sedan dess samma sammansättning både i med- och motvind. För sju år sedan var bandet vars medlemmar är bröderna P-K Keränen, Asko Keränen och Espe Haverinen nära att upplösas men de kunde snabbt nå samförstånd och resan fortsatte.
22-Pistepirkko uppträdde senast i Konstfabriken år 2019 i den slutsålda klubbkvällen i Fabrikssalen.
– Den var ett av de bästa uppträdandena som man har sett i salen. Om du förra gången missade uppträdandet eller vill uppleva det på nytt, så är det nu en bra chans för biljetter finns ännu att få, berättar producenten Thomas Weissman.
I klubbkvällarna är åldersgränsen 18 år, restaurang Fabriken sköter serveringen.
Klubbkvällarna i Konstfabrikens Fabrikssal arrangeras av Borgå stads kulturtjänster.

Klubbkvällar på Fabrikssalen

  • Lördag 4.11 Jonna Tervomaa, biljetter 30 €
  • Onsdag 15.11 Von Hertzen Brothers acoustic, biljetter 34 €
  • Lördag 25.11 Kotiteollisuus, biljetter 28 € (slutsålt)
  • Fredag 15.12 22-Pistepirkko, biljetter 30 €