Siirry sisältöön

Kulttuurirakastajan suosikit

Porvoossa on runsas valikoima kulttuuritoimintaa kaiken ikäisille. Kiinnostaako sinua museot ja galleriat? Moderni vai klassinen taide? Tutustu kulttuurikohteisiimme ja koe historiallinen Porvoo.

1. Porvoon tuomiokirkko

Tuomiokirkko on omistettu Jeesuksen äidille, Marialle. Kirkko sai lopullisen muotonsa 1400-luvun lopulla. Suomenkielinen messu sunnuntaisin klo 10 ja ruotsinkielinen klo 12. Kirkkoon mahtuu 750 henkilöä ja sen voi varata kaste- ja vihkitilaisuuksia sekä hautauksia varten kirkkoherranvirastosta.

2. Porvoon Taidehalli

Porvoon Taidehallissa järjestetään nykytaiteen yksityis- ja ryhmänäyttelyitä, jotka vaihtuvat noin kuukauden välein.

Lisäksi esillä on valikoima Yrjö A. Jäntin taidekokoelmasta. Taidehallissa toimivat myös Galleria Fikka, Taidelainaamo Konsta ja Shop, taide- ja design-tuotteiden myyntipiste.

Konsertit, tanssi- ja teatteriesitykset, seminaarit ym. kuuluvat tarjontaan. Tilan voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin.

Taidehalliin on vapaa pääsy. Taidetehdas, 2. krs

3. Galleria Vanha Kappalaisentalo

Taidenäyttelyitä ja tunnelmaa keskellä vanhaa Porvoota Raatihuoneentorin äärellä. Tervetuloa tutustumaan kuvataiteeseen ja nauttimaan vanhan arvorakennuksen ainutlaatuisesta tunnelmasta. Galleria on avoinna ympäri vuoden. Näyttelytoiminnasta vastaa Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut.

Vapaa pääsy.

4. J. L. Runebergin koti

Tervetuloa Suomen vanhimpaan kotimuseoon! Tule nauttimaan autenttisesta 1860-luvun porvariskodin tunnelmasta Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin (1804-1877) ja hänen vaimonsa Fredrikan (1807-1879) vieraina.

Museon ainutlaatuinen tunnelma syntyy Runebergien perheelle kuuluneista huonekaluista, taideteoksista, astioista sekä vanhoista huonekasveista, joista monet ovat Fredrikan kasvien pistokkaista kasvatettuja.

Kesäkaudella voit tutustua talon huolella entistetyn puutarhan kukkaloistoon. 

5. Porvoon museo

Vuodelta 1763 peräisin olevassa Holmin talossa voi tutustua varakkaan porvoolaisen kauppiasperheen kotiin ja talon elämään 1700-luvun lopulla. Alakerrassa vaihtuvia näyttelyitä. Museokauppa.