Siirry sisältöön
Borgå Ljus

Top 5 tapahtumaa Porvoossa

1. Joulumarkkinat Taidetehtaalla

Koko kaupunki syttyy jouluvaloista ja kauniista tunnelmasta. Tutustu Porvoon joulun monipuoliseen tarjontaan ja osallistu tapahtumiin. Shoppailua, konsertteja, jouluvaloja ja ihania markkinoita on tarjolla marraskuun ja joulukuun aikana. Suurimmat markkinat löytyvät Taidetehtaalta.

Christmas Market at art Factory

2. SMAKU Ruoka- ja ravintolafestivaali

Vuodesta 2016 Smaku on ilahduttanut Porvoossa raikkaalla ja kiinnostavalla festivaalikonseptilla. Kahden viikon aikana lukuisissa ravintoloissa ympäri Porvoota voit herkutella ns. smakuannoksilla. Kannattaakin käydä mahdollisimman monessa ravintolassa herkuttelemassa, sillä kaikki ravintolat suunnittelevat festivaalia varten oman ”signature-annoksensa”.

Porvoo, Matkailu, 2020, ©Sami Heiskanen Porvoo, Matkailu, 2020, ©Sami Heiskanen Porvoo, Matkailu, 2020, ©Sami Heiskanen Foto: Sami Heiskanen

3. Porvoon Valot valaisee helmikuussa

Porvoon valot festivaali järjestetään helmikuussa, kun talven pimeys taittuu. Joka vuosi valaistaan eri kohteita ja luvassa on aina jotain yllättävää. Porvoo on kaupunki, joka kannattaa nähdä myös pimeässä. Tervetuloa!

Porvoon Valot 2021, ©Sami Heiskanen,

4. Suvisoitto Avanti! on osa Porvoota

Suvisoitto-festivaali perustettiin kolme vuotta kamariorkesteri Avantin perustamisen jälkeen, vuonna 1986. Ensimmäisen kolmipäiväisen festivaalin organisoi professori Ilkka Oramo ja hänen innostamansa Avantin perustajakapellimestarit Esa-Pekka Salonen ja Jukka-Pekka Saraste. Suvisoiton konserttipaikaksi vakiintunut Porvoon Taidetehdas muuntui 1920-luvulla vaneria, 1940-luvulla hevosenkenkiä ja 1960-luvulla traktoreita, metsätyö- ja kaivinkoneita valmistaneesta tehtaasta 1980-luvun lopulla taiteilijoiden työtilaksi. Kiinteistö myytiin Porvoon kaupungille vuonna 1986 ja sen suurin sali on tullut tutuksi Suvisoiton persoonallisena näyttämönä. Vuosittainen puusepänverstaan puhdistaminen pölyistä konserttisalin takatiloiksi jatkui aina 2000-luvun ensimmäiselle vuosikymmenelle asti, jolloin päätös tehtaan täysimittaisesta remontoimisesta kulttuurikeskukseksi toteutui. Rakennustyöt käynnistyivät vuonna 2009 ja uudistettu Taidetehdas avattiin yleisölle toukokuussa 2012. Avanti! oli aktiivisesti mukana suunnittelutyötä ohjanneessa ryhmässä. Porvoon Taidetehtaan konserttisali nimettiin Avanti!-saliksi, mikä on kiistaton tunnustus festivaalin ja Porvoon kaupungin vuosien varrella syventyneestä läheisestä suhteesta.

5. Porvoo Triennal

Porvoon Triennaali on kolmen vuoden välein järjestettävä kuvataiteen kaupunkitaidefestivaali, joka pyrkii jatkuvuuteen ja pysyvyyteen. Se on visuaalisen taiteen tapahtumakokonaisuus, joka on taiteellisesti temaattinen, orgaanisesti kasvava ja perustuu verkostojen kumppanuuteen ja yhteisöllisyyteen. Tapahtuman keskiössä on eri puolille kaupunkia sijoittuva taidenäyttely, joka kokoaa yhteen ison joukon kotimaisia ja pohjoismaisia kuvataiteen huippunimiä.