Siirry sisältöön

Annika Weckman

Annika Weckman päätti jo lapsena, että muuttaisi joku päivä pysyvästi Pellingin saaristoon. Nyt hän asuu saarella ympärivuotisesti, eikä kadu päätöstään. Nämä ovat hänen suosikkipaikkojaan.

”Kunpa voisin aina asua täällä”, mietti Annika Weckman lapsena Pellingin-kesäpaikalla. Aikuisena Annika pääsi vihdoin toteuttamaan haaveensa. ”Tämä oli minulle sydämen ratkaisu. Juureni ovat täällä.” Pellingissä hän asuu meren äärellä ja metsän keskellä. ”Saan elää vuodenaikojen mukaan. Se on minulle äärimmäisen tärkeää.”

Mikä on lempipaikkasi Porvoossa?
Rakastan viettää aikaa luonnossa, varsinkin korkeilla kallioilla.

Jos kuitenkin pitäisi valita yksi paikka, sellainen, johon on helppo ohjata muutkin, se olisi Söderby. Söderby on pieni idyllinen kylä, jossa voi kohdata muita ja nähdä pellinkiläisten vuosikymmeniä luomaa kulttuuria sekä peltoja, niittyjä, hiekkateitä, eläimiä ja ihmisiä. Söderbyssä kaikki – muualtakin tulevat – voivat tuntea itsensä tervetulleiksi.

Mitkä ovat kolme parasta nähtävyyttä, johon viet vieraitasi?
Haluan näyttää vierailleni Pellingin kulttuuria monesta eri kulmasta. Vien Pellingin kesätorille, jossa voi ostaa paikallisia herkkuja, tuoretta kalaa ja käsitöitä pienistä punaisista puumökeistä. Lähdemme kävelylle metsäpoluille tai pienten teiden varsille ja tietysti soutamaan merelle.

“Suosittelisin pakkaamaan termoskannun reppuun ja lähtemään piknikille”

Annika Weckman

Mitkä ovat Porvoon kolme parasta ravintolaa, kahvilaa tai baaria?
Bosgårdin kartano on fantastinen paikka! Se on ekologinen maatila, josta saa laadukasta ruokaa – mutta siellä voi myös viettää vaikka koko päivän luontopoluilla talsien ja kotieläimiä katsellen. Bosgårdissa on myös tilakauppa. Paikka sopii ihan kaikille.

Söderbyn kyläpäivä (Byadagar) on ainutlaatuinen elämys, jonka voi kokea vain kerran vuodessa. Ja joka vuosi kokemus on erilainen! Tapahtumassa järjestetään kakkukisat, ja kävijät voivat maistella kisan kakkuja pop up -kahvilassa ja äänestää omaa suosikkiaan. Tunnelma on kotoinen ja idyllinen! Tapahtumaan kannattaa osallistua just for fun.

Kolmas valintani on Strandhagen Bed & Breakfast, vaikka se ei ravintola olekaan. Suosittelen sitä ihan kaikille, jotka haluavat yöpyä Porvoossa ja kokea jotain uniikkia. Strandhagenissa on todella paljon kauneutta, tunnelmaa ja ystävällisyyttä. Yövieras saa olla päivän tai muutaman osana perinteistä suomalaista maalaiskulttuuria ja kohdata saman katon alla muita matkailijoita iltateen tai rakkaudella katetun aamupalapöydän äärellä. Se on aivan ihastuttava paikka!

Mitkä ovat parhaat ilmaiset kohteet Porvoossa?
Porvoossa on niin monia upeita luontokohteita, kuten Stensbölen metsät. Suosittelisin pakkaamaan termoskannun reppuun ja lähtemään piknikille.

Mitä kolmea paikkaa suosittelisit shoppailijoille?
Mainitsisin uudestaan Pellingin torin, jolla voi kokea saaristolaistunnelmaa ja ostaa paikallisia tuotteita.

Saaristolaiskauppa Söderby-Bodenissa on toisenlaista tunnelmaa. Siellä voi käydä kahvilla ja ostaa peruselintarvikkeita, mutta tehdä myös yllätyksellisiä löytöjä! Kerran siellä oli viikon ajan Moomin shop -vaatteita, ja pian todella moni Pellingin toriasiakas oli pukeutunut muumivaatteisiin.

Porvoon keskustasta suosittelisin Finform-sisustuskauppaa, josta saa pohjoismaisia desing-tuotteita.

Mitä muuta suosittelet?
Kesäteatteri! Amatööriteatteri! Rakastan amatööriteattereita ja kesäteatterien tunnelmaa. Pellingissä järjestetään kesäteatteriesityksiä, jotka ovat täynnä yllätyksiä ja hauskuutta.

Kesäteatterissa säästä tulee osa kokemusta, satoi tai paistoi.

Pellingin musiikkipäivillä voi kuunnella klassisia kesäkonsertteja saaristolaismaisemissa. Esiintymässä on maamme parhaimpia muusikoita ja ihania ulkomaisia musiikkitaiteilijoita. Musiikkipäivien tunnelma on intiimi ja kesäinen.