Siirry sisältöön

Motoristien Porvoo

Kruisailua, fiilistelyä ja elämyksiä

Porvoota ympäröivät kauniit maaseututiet houkuttelevat puoleensa monia harrasteautoilijoita ja moottoripyöräilijöitä jokaisesta ilmansuunnasta. Ajonautintoa tuottavat sopivan mutkaiset tiet, jotka halkovat viehättäviä maalaismaisemia ja pelloilta saattaakin bongata laiduntavia lehmiä, hevosia tai lampaita. Sipoosta päin lähestyessäsi sinun kannattaa valita ns. Vanha Kuninkaantie. Kuninkaantien nimi perustuu sen historialliseen ja kuninkaalliseen postitien rooliin, jona se yhdisti Ruotsin suurvallan läntiset ja itäiset alueet toisiinsa. Kruisailessasi Porvoon keskustan suuntaan sinua vetää vääjäämättä puoleensa jokirannan viihtyisät kahvilat ja ravintolat ja monet autoilijat ja moottoripyöräilijät pysähtyvätkin Jokikadulle virkistäytymään ja nauttimaan terassien rennosta ilmapiiristä. Fine diningin ystävien kannattaa varata pöytä vastikään Michelin tähdellä palkittuun Ravintola Våriin. Emäsalon suuntaan ajavat voivat puolestaan pysähtyä fiilistelemään merta ja saaristoa ja vaikkapa nauttia kunnon makkaraperunat Emäsalon Gulfilla. Makuelämyksiä ja suussa sulavia kala- ja lihaherkkuja kotiin viemisiksi hamuavien kannattaa puolestaan pysähtyä Porvoon Kalatalolla, Tyysterin Lihasavustamolla tai Bosgårdin luomutilalla.

Jälkkäriostoksille voi pysähtyä Brunbergilla ja tyydyttää makeanhimon Porvoon mitallisella ihania suukkoja, tryffeleitä, Alkukaramelleja tai lakritseja. Oletko jo maistanut uutuutena täytelakritseja?

Porvoossa on vahvaa autokulttuuria ja sitä vaalii mm. paikallinen Custom Car Club Porvoo, jonka lyhenne CCCP sai aikoinaan hymyn karehtimaan monen suupielessä. Custom Car Club Porvoo on yksi Suomen vanhimmista autoharrastekerhoista. Porvoon Kuninkaanportissa järjestetään joka kuun viimeinen lauantai cruising-ilta, joka kokoaa samanhenkiset autoharrastajat koolle vaihtamaan kuulumisia ja ihailemaan toistensa ”dollarihymyjä” ja krominkiiltoa. Modernimman kaluston ystäville voimme suositella tutustumista Speedhooked Garagen showroomiin, joka on auki arkisin ma-pe 9.00 – 16.00.

Porvoo tarjoaa motoristeille nähtävää ja koettavaa pitemmäksikin aikaa ja yöpyjille löytyykin monenlaista tarjontaa mm. Hotelli Haikon Kartanon ja kylpylän romanttisesta kartanomiljööstä rustiikkisempaan bed&breakfast majoitukseen Vanhassa Porvoossa Old Town B&B Ida-Mariassa. Mitäpä jos kurvaisitkin tänä vuonna Porvooseen kokemaan sen ainutlaatuista tunnelmaa ja viehätysvoimaa…

Michelin_Green-Star

Ravintola VÅR

Bosgårdin tilakauppa ja sen ravintola

Hotelli Haikon Kartano & Spa

Kuvan koiran nimi on Shelby, jonka nimen autoharrastajat tunnistavat myös oman harrastuksensa parista.

Kuvat: Visit Porvoo