Hoppa till innehåll
Porvoo Lights

Topp 5 evenemang i Borgå

1. Julmarknad i Konstfabriken

Hela stan lyser upp under jultiden. Borgå har mycket att erbjuda, allt från shopping, olika evenemang, marknader och konserter. Den största julmarkanden ordnas i Konstfabriken med deltagare från runt om i Finland.

Christmas Market at art Factory

2. SMAKU Mat- och restaurangfestival

Från och med år 2016 har Smaku berikat evenemangsutbudet med sitt fräsha koncept. Under två veckor kan man njuta av spännande ”signature portioner” runt om i de bästa restaurangerna i Borgå. Smaku har verkligen hittat sin publik och fortsätter att framföra nya och spänannde uppleveleser varje sommar!

Porvoo, Matkailu, 2020, ©Sami Heiskanen Porvoo, Matkailu, 2020, ©Sami Heiskanen Porvoo, Matkailu, 2020, ©Sami Heiskanen Foto: Sami Heiskanen

3. Borgå ljus lyser upp februari

Borgå Ljus festivalen ordnas i februari, just innan vinterns möker avviker. Varje år lyses upp olika ställen i Borgå och det blir alltid något överraskande för publiken. Borgå är en stad värd att se i mörkret.

Porvoon Valot 2021, ©Sami Heiskanen,

4. Festivalen Avanti! är en del av Borgå

XXXVII Avanti Sommarmusik kommer att hållas från 29 juni till 3 juli 2022 i Borgå och Julia Wolfe ansvarar för festivalens konstnärliga ledning.

5. Borgå Triennal

Borgå Triennial är en treårig urban konstfestival för bildkonst. Borgå Triennal har fokus på visuell konst som är konstnärligt tematisk, organiskt växande och baserad på nätverk och gemenskap. I centrum för evenemanget står konstutställningar runt om i staden som samlar ett stort antal finska och nordiska toppnamn inom bildkonst.