Siirry sisältöön

Porvoon Joulun Top 5 kokemusta

1. Joulun avaus

Porvoossa vietetään joulun avausta jopa kahdesti! Keskustan joulun avaus ja Vanhan Porvoon joulun avaus järjestetään perinteiseesti peräkkäisinä viikonloppuina marraskuun lopulla. Molemmat tapahtumat kiinnostavat tuhansia ihmisiä!

2. Porvoon Joulutori 26.11- 22.12.2023 klo 12-18 joka päivä

Porvoon Joulutori ilahduttaa kokonaisen kuukauden kauppatorilla karusellin, myyjien, jouluvalojen ja kivojen perhetapahtumien muodossa. Joulutorilla nautit kupin kuumaa glögiä ja teet kivoja ostoksia joulupöytään ja pukinkonttiin.

3. Joulukonsertit Tuomiokirkossa

Porvoon kaunis Tuomiokirkko ja sillä järjestettävät konsertit ovat tae kauniin joulutunnelman luomisessa.

Porvoon huippuravintolat tarjoavat jokaiselle pikkujoulujuhlijalle unohtumattomia makuelämyksiä, tunnelmaa ja riemukkaita hetkiä. Muista varata pöytä ajoissa!

5. Joulurauhan julistus Raatihuoneentorilla

Joulurauha julistetaan vuosittain jouluaattona kello 16 Raatihuoneentorilla. Vuodesta 1950 lähtien joulurauha on julistettu Turusta lainatulla tekstillä. Itse julistustekstin lukemisen lisäksi ohjelmassa esiintyy myös soittokunta ja kuoro. Porvoon oma historiallinen julistuksen teksti oli vahvistettu Porvoon raastuvanoikeudessa vuonna 1663, mutta julistusperinne hiipui 1800-luvulla. Porvoon museoyhdistys elvytti perinteen vuonna 1900 ja tänä päivänä tapahtuma kiinnostaa suurta yleisöä.