Siirry sisältöön
Evenemang i Borgå

Porvoo Dome

Porvoo Dome kerää Lundinaukion tapahtumakuplaan ajankohtaisia teemoja ja ilmiöitä, jotka puhuttavat. Taidetta, keskusteluja, teemapäiviä, esityksiä ja konsertteja, musiikkia ja puhetta.

Porvoo DOME Lundin aukiolla 11.5.-26.5.2024

MENNEET TAPAHTUMAT

la 11.5. Salsaa / Tanssikoulu BailaMás ay

Ohjelmaa klo 12-13, esitys noin 20 min, jonka jälkeen mahdollisuus kokeilla salsaa maksutta.

la 11.5. klo 14-20 Yhteislaulua ja esiintymisiä

Antti Varjola, laulu  & Johannes Niskanen, haitari, In the Dawn of the past, Tom Nyman ja Opebändi sekä yhteislaulua/ Porvoonseudun musiikkiopisto

Tom Nyman ja Opebändi

klo 14: Varski Varjola, laulu & Johannes Niskanen, haitari
Varski ja Johannes esittävät ”vanhoja klassikoita”, kesto n. 30 min.

klo 16: In the Dawn of the Past, hits from the 80´s
Pop & Jazz osaston bändi, kesto n. 45 min.

klo 18. Yhteislaulua / Allsång på torget
Tom Nyman & Opebänd vetävät iloisen yhteislaulu keikan.
Tehdään yhdessä mukava lauluilta. Laulamme suomeksi ja ruotsiksi tunnettuja kappaleita. Tom ja Opebändi tarjoavat myös musikaalisia yllätyksiä illan aikana.

su 12.5. klo 14 Läpi kesäillan valssin

Sirkusta ja musiikkiteatteria

Läpi kesäillan valssin -teos kuljettaa katsojansa tanssilavojen kulta-aikaan, 1950-60 -lukujen taitteeseen ja kesän huumaaviin tunnelmiin. Teos tarjoaa katsojalle nostalgisia sävelmiä sekä vaikuttavaa sirkustaidetta tunnelmallisena kokonaisuutena. Esityksessä nähdään jongleerausta, lasipullojen päällä tasapainoilua, taidokasta naruhyppelyä ja kepeitä tanssinumeroita sekä kuullaan elävää musiikkia yllättävällä soitinkokoonpanolla.
Kesto: 50 minuuttia
Kohderyhmä: Esitys on suunnattu aikuisille, mutta ei sisällä mitään lapsille sopimatonta.
Esiintyjät: Juuli Hyttinen, Kanerva Keskinen, Milla Kurronen ja Sini Napari

Tapahtumaan on vapaaehtoinen pääsymaksu, lahjoitukset kohdennetaan nuorten mielenterveyspalveluiden tukemiseen Mieli Ry:lle 

ma 13.5. klo 12-15 Kallonen Machine – musiikkia

Kuvassa Mika Kallonen ja Esa Heikkinen


Porvoolainen Mika Kallonen laulaja lauluntekijä ja kitaristi Esa Heikkinen esittävät sielukasta melodista rockia suomeksi ja englanniksi omia ja laina kappaleita. Kallosen sydäntä lähellä on Elviksen tuotanto, mutta settiin sisältyy laajasti muiden artistien tuotantoa.

ma 13.5. klo 17.30-21 Salsan opetusta

Tanssikoulu BailaMás ay
klo 17.30-18.30 parisalsaa aloittajille, ei tarvita kokemusta tai tanssiparia
klo 18.30-19.30 Paribachata aloittelija/perustaso, ei tarvita kokemusta tai tanssiparia
klo 19.30-21.00 Parisalsaa ja Rueda de Casino, pidemmälle ehtineet
Hinta 60 min: 12 €/henkilö, pari 21€, 90 min: 17€/henkilö, pari 30€

ti 14.5. klo 10-16 Leffatiistai

Elokuvia kuplassa. Vapaa pääsy kaikkiin elokuviin.

klo 10-12 ”Rouva Harris lähtee Pariisiin
2022 | 115 min | S | draama, komedia


Leskeksi jäänyt Ada Harris asustelee 1950-luvulla Lontoossa työskennellen siistijänä. Yhtenä päivänä hän ihastuu asiakkaansa esittelemään Dior-mekkoon ja kuin merkkinä edesmenneeltä mieheltään, Ada saa ison rahasumman miehensä Eddien menetyksestä sodassa, sillä hänen olisi kuulunut saada sotalesken eläkettä tapahtuneen seurauksena. Mrs. Harris tekee poikkeavan päätöksen aiempaan elämäntyyliinsä verrattuna ja ottaa tavoitteekseen saada Diorin mekon omakseen ja lähtee Pariisiin. Elokuva on tarina rohkeasta naisesta, joka tavoittelee ainutlaatuista unelmaansa muiden mielipiteistä välittämättä. Elokuva perustuu Paul Galliconin romaaniin Mrs. ’Arris Goes to Paris, joka ilmestyi vuonna 1957. Elokuva oli ehdolla Oscareissa parhaasta pukusuunnittelusta.

klo 12-13.30 ”Aristokatit”
1971 | 78 min | S | animaatio, komedia, seikkailu


”Aristokatit” on Disneyn animaatioelokuva vuodelta 1970, joka kertoo tarinan vastoin omaa tahtoaan hylätystä kotikissasta nimeltä Duchesse ja hänen kolmesta pentueestaan. Pariisissa asuva hienostunut vanha rouva Madame Adelaide jättää omaisuutensa perinnöksi kissoilleen, mutta kateellinen palvelija Edgar päättää päästä eroon kissoista ja periä omaisuuden itselleen. Edgar kidnappaa kissat ja jättää heidät maaseudulle, mutta matkalla he tapaavat hurmaavan katukissan Thomas O’Malleyn, joka auttaa heitä palaamaan kotiin. Yhdessä he suunnittelevat pelastussuunnitelman ja selviävät seikkailusta, joka opettaa heille ystävyyden ja perheen merkityksen.

klo 14-15.40 ”Anyone But You
2023 | 104 min | K-7 | komedia, romanssi


Bea ja Ben näyttävät täydelliseltä parilta, mutta kuumien ensitreffien jälkeen jokin muuttaa suhteen jääkylmäksi. Kun he yllättäen kohtaavat uudelleen matkalla samoihin häihin Australiaan, he joutuvat toimimaan kuten ketkä tahansa kaksi kypsää aikuista: teeskentelemään olevansa pari.

ti 14.5. klo 18 Janne Sundell lausuu poeettoja/ Janne Sundell récite les poètes

Rutebeuf (1245-1285)
François Villon (1431- jälkeen/après 1463)
Arthur Rimbaud (1854-1891)
Guillaume Apollinaire (1880-1918)
Léo Ferré (1916-1993)

Tervetuloa kuuntelemaan ranskan kieltä / Bienvenue à écouter la langue française

KE 15.5. klo 18.30-21 Nykymusiikin kehittämisyhdistys ry 50 v. esittää:

18.30-19.00 Kuutti Kylätasku Experience
19.15-20 B.O.J.
20.15-21.00 Pumpuli

PUMPULI

Tämä hyvän- ja pahanmielen rocktrio on kuin uhmaikäinen lapsi; välillä ärsyttävä ja kiukkuinen, toisinaan iloinen ja energinen, joskus itkuinen. Mutta ei koskaan tylsä!
Vuonna 2016 perustettu helsinkiläinen Pumpuli on tunnettu viihdyttävistä ja arvaamattomista keikoistaan, joissa monipuolisesti rokkaavat kappaleet vievät kuulijat villille matkalle.

B.O.J.

2022 perustettu porvoolainen indierockbändi B.O.J. on julkaissut kevään aikana kaksi hyvän vastaanoton saanutta singleä: ’Ember’ & ’Nothing is so sacred’, joiden tunnelmista välittyy musiikin moniulotteisuus, sekä leikkiminen lyyrisillä teemoilla rakkauden ja kuoleman välillä. B.O.J. tulee julkaisemaan vuoden 2024 aikana lisää musiikkia, jota tullaan kuulemaan illan aikana.

KUUTTI KYLÄTASKU EXPERIENCE

Trumpetisti Kuutti Kylätaskun johtama nuori ja nälkäinen jazzkvintetti Porvoosta.

TO 16.5. klo 9-11 Visit Porvoo aamukahvit

Ohjelmassa matkailun kumppanuustutkimuksen tuloksia sekä vinkkejä Visit Porvoon tarjoamista työkaluista ja näkyvyydestä matkailutoimijoille.

Erikoisvieraanamme on kirjailija Christian Rönnbacka, joka syventyy Hautalehdon tarinan syntyyn ja matkaan aina kirjoista televisioruutuihin. Christian Rönnbacka avaa meille, miksi Porvoolla on merkittävä rooli tarinassa, miten kaupunki on vaikuttanut hänen luovaan prosessiinsa ja miten Hautalehdon tarinaa on tuotteistettu. Christian Rönnbacka esiintyy klo 10-10:45

TO 16.5. klo 18 Juha Laitila 70 v. juhlashow

feat. Stefan Paavola ja Päivi Mäkinen / Porvoon kesäteatteri

Tähän on tultu, 70 v. Juhlashow, joka on täynnä tarinoita, imitaatioita, lauluja ja laulajia vuosien varrelta ja vahvasti myös tästä päivästä. Yllättävät ihmiset sanovat ja tekevät yllättäviä asioita. Ikuisesti elävät ikivihreät biisit sekoittuvat nykyisiin hitteihin. Entiset presidentitkin tuottavat kutkuttavia hetkiä. Ja mitä ääniä kuuluukaan ympärillämme. Virve Rosti kuvaili helmikuussa 2023 Juha Laitila show´ta: ”Kukaan ei tee Suomessa tollasta keikkaa. Abstraktinen esitys.” Juhlashow jatkaa samaa linjaa. Koskaan ei tiedä, mitä seuraavaksi kuullaan. Juhlatunnelmaa ovat luomassa myös vierailijat trubaduuri Stefan Paavola ja näyttelijä Päivi Mäkinen.

PE 17.5. klo 17 Mallan ja Kallan ihmeellinen maailma

Tanssiteatterillinen lasten esitys + oheistapahtumaa

Mallan ja Kallan Ihmeellinen Maailma pitää sisällään Mallan ja Kallan tanssiteatteriesityksen, perheitä osallistavan unelmatyöpajan, sekä lopuksi yhteiset elämysjuhlat!

Malla-Menninkäisen ja Kalla-Keijun tarina kertoo ystävyydestä, ainutlaatuisuudesta sekä seikkailuista arjen ja unelmien keskellä.
Malla ja Kalla kohtaavat yhdessä yllättäviä käänteitä, erityistä empatiaa, rönsyileviä reittejä, suuria salaisuuksia, tavallisia taikoja ja uusia unelmia. Teos on monitaiteellinen kokonaisuus, jonka kesto noin 30min.

Työpajassa toteutamme perheitä osallistavan unelmatyöpajan, jossa haluamme korostaa läsnäolon kauneutta, kuuntelun, kohdatuksi- ja nähdyksi tulemisen tärkeyttä sekä antaa tilaa yhteisille haaveille. Kesto n. 45min.

Lopetuksen Elämysjuhlat koostuvat omien juhlaherkkujen nauttimisesta yhdessä suurien pöytien äärellä sekä mukaansatempaisevasta musiikista.

Tapahtuma on osallistujille maksuton. Halutessaan taiteilijoiden työtä saa kannattaa vapaaehtoisella maksulla.

Toteutus: tanssitaiteilijat Susanna Karvinen (@sunsuski) & Emmi Hahto (@emmihahto)

Nappaa siis mukaan omat eväät, kivat kaverit ja hassut juttusi tälle seikkailulle! Psst. meitä ei myöskään haittaa vaikka lapselle (tai aikuiselle, hih!) sattuisi kiukkupäivä, sillä tiedämme miltä tuntuu, jos kiukkukärpänen käy puraisemassa korvanlehdestä. Aivan kaikenlaiset tunteet ovat sallittuja meidän ihmeellisessä maailmassamme!

LA 18.5. klo 10-14 Hyvän mielen kevättapahtuma

Tarjolla grillattua makkaraa, mehua ja lettuja. Esiintyjinä mm. Jippu, rap-artisti Arto Boa, puheita, lapsille erilaisia pisteitä mm. kasvomaalausta.
Tilaisuus on maksuton ja tapahtuman järjestäjä on Porvoon helluntaiseurakunta

LA 18.5. klo 19-21 Southern rokkia! CROSSFYRE esiintyy Domessa.

Maksullinen tapahtuma.

SU 19.5. klo 11-13 ja klo 14-16. Hiljaisuuden kosketus / Mari Vainio

Kuvassa Mari Vainio Kuvaaja: Sami Sallinen


Porvoolainen hiljaisuuden retriitinohjaaja, kirjailija kertoo hiljaisuuden viljelystä, sen lepoon kantavasta voimasta, ohjaa läsnäoloharjoituksia ja meditaatioita. Aikaa jää myös keskustelulle hiljaisuuden hoivasta, sen merkityksestä tässä päivässä. Mitä sinä kaipaat, jotta voit hyvin? Mikä sinulle on merkityksellistä juuri nyt?
Mari Vainio on ohjannut hiljaisuuden retriittejä n. kymmenen vuotta lähinnä saaristossa mutta myös paljon mm. Itä- Uudellamaalla. Lisäksi hän ohjaa kundaliinijoogaa, luovaa kirjoitusta, toimii ratkaisukeskeisenä valmentajana ja kirjoittaa. Tänä keväänä häneltä ilmestyi aiheesta kirja / Antaudu hiljaisuudelle.

SU 19.5. klo 17-20 Helluntaitanssit kylämarkkinoilla

Kylät tulevat kaupunkiin, tule tutustumaan.

LIPUT:

ENNAKKOLIPUN hinta 17,00 € 1.5.2024 saakka ja ostettavissa info@porvoonkesateatteri.fi, puh. 0400 787878. Ovimyynti tuntia ennen esityksen alkua 19,60 € / lippu. Kesto n. 45 min.

ma 20.5. klo 17.30-21 Salsan opetusta / Tanssikoulu BailaMás ay


klo 17.30-18.30 parisalsaa aloittajille, ei tarvita kokemusta tai tanssiparia.
klo 18.30-19.30 Paribachata aloittelija/perustaso, ei tarvita kokemusta tai tanssiparia
klo 19.30-21.00 Parisalsaa ja Rueda de Casino, pidemmälle ehtineet.
Hinta 60 min: 12 €/henkilö, pari 21 €, 90 min: 17 €/henkilö, pari 30 €.

TI 21.5. klo 19-20 KatajaMaa – musiikkia

KatajaMaa-yhtye, vasemmalta lukien Martin Andersson, Jari Katajamaa, Ari Riipinen ja Jan Johansson


KatajaMaa-bändi on pitkän linjan soittajista koostuva ryhmä Porvoosta. Vuonna 2019 perustettu yhtye tekee omaa musiikkia: iskelmällistä suomipoppia vaihtelevin höystein.
Yhtyeen YouTube kanava: Katajamaa-bändi

KE 22.5. klo 14-15 Revolution Club – kantaaottavaa rap-musiikkia

Maksuton

KE 22.5. klo 17-20 Taidetehtaan tanssikoulu

Tanssikoulun ohjelmat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia.
Tule tutustumaan perheen kanssa ja kannustamaan esiintyjiä sekä joraamaan sydämen kyllyydestä ennen kesätaukoa!

klo 17-17.45         
Lastentanssitunti 4-5-vuotiaille Domessa
Tule mukaan kokeilemaan lastentanssituntia. 

klo 18-19
Break esityksiä sekä tutustumista lajiin monin kertaisen breikin Suomen mestarin Bboy Heavy Haikun opastuksella. Tule mukaan kokeilemaan! 

klo 19-20
Street – katutanssi, vapaata ringittelyä
Tule mukaan kannustamaan, katsomaan ja / tai tanssimaan! 

TO 23.5. klo 15-19 Porvoon kaupungin järjestämä keskustelutilaisuus

klo 15 Vapaa-aikapalvelut esittäytyy
Vapaa-aikajohtaja Minna Särelän moderoimassa paneelikeskustelussa Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden, liikuntapalveluiden, nuorisopalveluiden ja kirjastopalveluiden päälliköt kertovat kunkin yksikön toiminnasta, yhteisistä tavoitteista ja ajankohtaisista asioista. Lopussa on varattu aikaa keskustelulle ja yleisökysymyksille.

klo 17 Kansallinen dialogi: “Turvallisuus ja luottamus muutosten Porvoossa”
Maailmalla kuohuu, Suomessakin ammuskellaan, vanhuksia huijataan ja sairaaloista päätetään milloin mitäkin. Mikä lisäisi turvallisuuden tunnetta näinä aikoina? Millä saisimme jälleenrakennettua ihmisten keskinäistä luottamusta ja sitä kautta ehkä myös fyysistä turvallisuutta?
Tämä keskustelu on osa maanlaajuista keskustelujen sarjaa ”Kansalliset dialogit”, ks. lisätietoja www.kansallisetdialogit.fi Moniäänistä ja tarvittaessa myös monikielistä keskustelua fasilitoi toimittaja-kirjailija Mikael Crawford.

PE 24.5. klo 12-13 PLP Brass Trio

PLP Brass Trio esiintyy kokoonpanolla: Leo Kylätasku, trumpetti, Per Hytönen, alttotorvi, Patrik Latvala, matalat vasket. Tule virkistävälle kulttuurilounaalle!

PE 24.5. Taidetehtaan tanssikoulu 16.30-20.00

Tanssikoulun ohjelmat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia.
Tule tutustumaan perheen kanssa ja kannustamaan esiintyjiä sekä joraamaan sydämen kyllyydestä ennen kesätaukoa! 

klo 16.30-17.30                                  
Lasten ja nuorten DISCO sekä tanssiesityksiä
Disco käynnistyy tanssikoulun esityksillä, jonka jälkeen tanssilattia on vapaa kaikille! Discossa pääsee joraamaan vapaasti, osallistumaan yhteistanssituokioon ja nauttimaan musiikista ja yhdessäolosta.     

klo 17.30-18.00       
Baletti esityksiä sekä Baletti – työpaja kaiken ikäisille
Opetellaan käsien liikkeitä ja baletin asentoja.

klo 18.00-18.30                                  
TANSSIESITYKSIÄ

klo 18.30-18.45   

Tutustu Tankotanssiin – Tankotanssiesitys                   

klo 18.45-19.00                                  

Opi sheikkaamaan vartissa                        

klo 19.00-20.00     

Dome DISCO aikuisille                                    

Tanssilattia on vapaa kaikille! Discossa pääsee joraamaan vapaasti ja nauttimaan musiikista, illasta ja yhdessäolosta. Ota kaveri mukaan joraamaan ja tutustumaan aikuisten toimintaan!            LA 25.5. klo 11-13 Peter Pan ja merirosvot Mikä Mikä maasta

”Mikä-Mikä-Maa? Sehän on Linnunradalla toinen oikealle ja suoraan aamunkoittoon. Sen Parempaa paikkaa ei olekaan koko maailmankaikkeudessa!” Lähde mukaan seikkailuun!

Peter Pan ja merirosvot ja Mikä-Mikä-Maan asukaat tulevat esittämään musiikkia näytelmästä Peter Pan, jonka esitykset alkavat kesäkuun lopussa Juornaankylän kesäteatterissa.

la 25.5. klo 14-20 Yhteislaulua ja tanssia / Porvoonseudun musiikkiopisto

klo 14 Porvoon puhallinorkesterin iltapäivätanssit
Orkesteria johtaa Erik Hippi.

klo 16 Borgå Big Band, kevyttä viihdemusiikkia tunnetuilla kappaleilla.
Oreksteria johtaa Roope Löflund

klo 18 Yhteislaulua torilla / Allsång på torget
Tom Nyman & Opebändi vetää käyntiin Yhteislaulua torilla. Laulamme suomeksi ja ruotsiksi tunnettuja kappaleita. Tom ja Opebändi tarjoavat myös musikaalisia yllätyksiä illan aikana.

su 26.5. klo 13-21 Teatteri Soittorasian Synttärit / Teatteri Soittorasia

Teatteri Soittorasia juhlii 17-vuotissyntymäpäiviään Porvoo DOME:ssa sunnuntaina 26.5.
Tarjolla on Hanna-Marian täytekakkua ja Teatterin boolia 100 ensimmäiselle! Elämyksiä ja ohjelmaa on päivän aikana niin lapsille, nuorille kuin aikuisille! Ohjelmaa järjestetään klo 13:00 klo 21:00 asti. Tervetuloa!

Teatteri Soittorasian Syntymäpäivät klo 13-15Tule mukaan Juhlimaan ja laittamaan jalalla koreasti Discossa sekä tutustumaan Teatteriharrastukseen.
Tarjolla on Hanna – Marian täytekakkua ja Teatterin boolia 100 ensimmäiselle! Tapahtuma on maksuton!

Viiru ja Pesonen – Viirun syntymäpäivät klo 16:30 PERUTTU!

KLO 16:30 Sirkus Soittorasia esitys nähdään korvaavana ohjelmana klo 16:30

Nuorten ja Aikuisten Teatteri-ilta Domessa klo 18.30-21
Luvassa on Teatterilaboratorion esityksiä sekä Porvoo Dekkareita kirjailija Jaana Lehtiön seurassa sekä paljon muuta. Ohjelmaa ei suositella perheen pienimmille. Tapahtuma on maksuton!

Porvoo DOME tapahtumakonsepti toivottaa kaikki sisällöntuottajat mukaan tekemään tapahtumia!

Visit Porvoo konseptoi ja markkinoi tapahtumakuplaa, joka rakennetaan Lundinaukiolle 11.–26.5.2024. Kaupunki ja kolmas sektori sekä alueen yrittäjät voivat tuottaa omia sisältöjä tapahtumakuplaan.

Ohjelma voi olla mitä tahansa yhteislaulusta keskusteluun tai performanssista syödään yhdessä -tapahtumaan. Tapahtuma voi olla maksullinen tai maksuton, kunhan se ei ole yksityistilaisuus. Porvoo DOMEn käyttäminen on tapahtuman tuottajalle maksutonta.

Ilmoittaudu mukaan Porvoo DOME kokonaisuuteen (EDIT 23.4. TÄYNNÄ!)

(EDIT 23.4.) Porvoo DOME:n kalenteri on täynnä. Joitain haja-aikoja voi löytyä, olethan yhteydessä meihin, mikäli sinulla olisi tapahtumakuplaan sisältöä tarjolla.

Onko sinulla ajatus sisällöstä? Oletko valmis järjestämään tapahtuman 11.5.–26.5.2024 välisenä aikana? Ilmoittaudu mukaan tähän uuteen kokonaisuuteen, jolla synnytetään keskustaan elämää ja uusia puheenaiheita.

Porvoo DOME tapahtumakuplassa on seuraavat varusteet ja palvelut käytettävissä:

 • Tapahtuman ajankohta on mahdollista toteuttaa klo 9-22 välillä
 • Porvoo DOMEn käyttäminen on tapahtuman toteuttajalle maksutonta
 • Yhteen tapahtumaan käytettävissä oleva teknikko 5 h/ tapahtumapäivä
 • Tapahtuman yhteydessä henkilökuntaa 1 kpl enintään 6 h. (Esim. kevyen rakentamisen tueksi tai tilojen käytön opastus, alueen avaaminen ja sulkeminen)
 • Äänentoisto ja 2 mikrofonia
 • Sähköä
 • Valokalustoa jolla mahdollista luoda tunnelmaa
 • Kova lattia päällystetty messumatolla
 • 10 kpl pystypöytiä
 • 20 kpl baarituoleja
 • 8 kpl apupöytiä (120 cm)
 • 20 kpl penkkejä, istumapaikkoja n. 100 hengelle
 • Aidattu ulkoalue kuplan ulkopuolella, n. 50 hengelle
 • Esiintymislava 4×6 metriä

Ota yhteyttä!

Katarina Broas

Tapahtumapäällikkö

Jan-Christian Forsman

Elinvoima-asiantuntija