Hoppa till innehåll

Borgås unika försäljningsfaktorer för turism

Gamla stan i Borgå

Gamla stan i Borgå är kronjuvelen av turismen i Borgå. ”Precis som utomlands” har många turister konstaterat. Butikerna, caféerna och restaurangerna erbjuder olika tjänster och produkter – det finns inga kedjebutiker i gamla stan, men däremot finns där många unika upplevelser. Också influencerna älskar gamla stan. Nio av tio turister i Borgå besöker gamla stan.

Stämning

I imageutredningen beskrevs Borgå med orden fascinerande, idyllisk, trivsam. Den unika stämningen är onekligen en av Borgås styrkor som skapar dragningskraft. Sköna stunders stad är en slogan som sammanfattar Borgåstämningen i marknadsföringsmaterialen. Bäst kommer man in i stämningen om man stannar i staden lite längre. Efter en god nattsömn ser man med nya ögon de möjligheter staden erbjuder.

Dags att äta gott

Restauranglivet i Borgå är livligt året runt och det finns läckra alternativ från lunch till fine dining. I Borgå respekterar vi närmat och lokala råvaror. Borgå har också ett eget kafferosteri och bryggeri samt chokladtillverkning. De stämningsfulla caféerna är bra platser att vila sig och njuta av kaffe och bakelser samtidigt som man följer stadens folkvimmel. Sommarrestaurangerna betjänar sina kunder vid åstranden och i strandbodarna. Till exempel Runebergstårtan och Brunbergs chokladkyss hör till de lokala delikatesserna.

Borgå Lokal

Att främja det lokala betyder att hemorten betonas och gemenskapen förstärks samt att vi tar hand om varandra. I Borgå bygger många produkter och tjänster på det lokala, på den värdefulla historien och på att vara från Borgå. De har en historia, som är värd att bekanta sig med. Den visuellt starka staden inspirerar också fotografer och konstnärer. I stadens kulturverksamhet och evenemang syns hur vi uppskattar det lokala. #borgålokal

Skärgården och havet

Rutterna som öppnar sig från Borgå mot Finska vikens skärgård tar andan ur en. Gästhamnarna betjänar båtfolket och naturen, fisket och de idylliska små holmarna lockar besökare att stanna på stugorna. På en dagskryssning eller båtutflykt eller också med egen bil kan man bekanta sig med skärgårdslivet. Då solen går ner i havet och den friska havsvinden blåser på ansiktet är det lätt att förstå varför så många besöker skärgården om och om igen.