Hoppa till innehåll

Byn Hammars är sommarens fynd

Bekanta dig med serviceutbudet och ta dig ut på äventyr!

Hammars

På sommaren besöker vi Borgå för att njuta av allt den vackra staden har att erbjuda. Shoppa, upplev och njut av tid tillsammans i en atmosfärisk Borgå. Borgås mindre kända pärla, den gamla sågbyn Hammars, har blivit mycket populär under de senaste åren av många skäl. Hammars är beläget cirka fem kilometer väster om Borgås centrum. Med en stadscykel kan du snabbt nå Hammars från Borgå centrum.

Hammars tjänster inkluderar en småbåtshamn med båttankstation, vilket gör Hammars ett bra resemål för båtägare. Restaurang Hamarinranta, som drivs i anslutning till bensinstationen, har en stor terass som öppnar ut mot havet. Bakom cafébyggnaden finns trätrappor och en stig till Örnshamns strandpark varifrån stigen leder till Telegrafberget med sin fantastiska vy över havet. Hammars vattentorn är ett framträdande landmärke i byn. Det har funnits ett sågverk på Sahasaaret som är beläget framför byn, och det finns också ett fungerande båtvarv, Lönnfors varv, i byn. Varvsverksamheten i byn Hammars inleddes redan på 1730-talet, där segelbåtslaster lossades i hamnen. Människorna i Hammars förenas av andan att arbeta tillsammans, och som ett resultat händer många intressanta saker i byn.

Porvoon Hamarinranta

Kajakker i skärgården

Med kajak i Hammarsbubblan

Hänga

Hänga kafé-loppis

Porvoon Hamarinranta

Porvoon Hamarinranta

Hamarikupla

Hamarikuplan kajakki- ja SUP-vuokraamo

Hänga

Hänga Kahvila-kirppis

Lokalbefolkningen berättar: Jouni och Aija från Hammars

Jouni, Aija ja sealyhaminterrieri Seili viihtyvät Hamarissa.

”Vet du när man på en del ställen känner att det råder en bra anda? Här känner man en”, säger Jouni Mykkänen och Aija Kosonen som bor i Hammars. Hammars är en blandning av vackra havslandskap, fantastisk natur, höga klippor och en varm gemenskap. Läs mer om Jounis och Aijas hemby. Lokalbefolkningen rekommenderar: Hammars.

Hammars läge på kartan