Hoppa till innehåll
Kungsbackan kotieläinpiha

Barnens Borgå

När du vandrar på Gamla stans smala kullerstensgator känns det som ett äventyr i en sagobok.

Gamla stan är som ett dockhem

Från den härliga leksaksbutiken kan du köpa ett alldeles riktigt dockhem eller tillbehör till det. Dock- och leksaksmuseet inspirerar vuxna att berätta barndomsminnen för sina egna barn och i Borgå museum vaknar historiska gestalter till liv när du trycker på trollknappen. Alla barn gillar att besöka Brunbergs choklad och sötsaksfabrikLilla Chokladfabriken och PetriS Chocolate Room.

Barnens Illby

Barnfamiljernas favoritbesökmål i Borgå är Illby, cirka 10 kilometer öster om Borgå centrum. I landskapsidyllen kan man bekanta sig med Kungsbacka husdjursgård och Postbackens friluftsmuseum

Upplevelser i parken

Barn älskar utflykter. Packa korgen full med godsaker och bred ut picknickfilten vid åstranden eller vid en lekpark. I Muminlekparken får barnen ge sig ut på äventyr i muminvärlden. Rosenparken vid Skepparegatan är en rolig plats för barn i alla åldrar. Parkområdet på Kokonudden är en naturskön viloplats med en förtjusande vy över ån och ett stort gräsområde som bjuder in till lekar.

Äventyr på Borgbacken

Invid staden reser sig forn historiska Borgbacken, vars fascinerande historia, stigarna som går kors och tvärs samt de otaliga vallgravarnas broar lockar till vikingalekar. Borgbacken är en av Nylands största fornlämningar. Där är det lätt att släppa fantasin lös.