Hoppa till innehåll
Julgubben och Borgå strandbodarna

Borgå är Julgubbens goda viljans stad

Julgubben är en äkta symbol för välvilja och generositet över hela världen. Han utstrålar värme och inger förtroende. Jultomten blir vän med alla och behandlar alla människor och djur lika. Julens anda handlar om medkänsla, kärlek och generositet, som för människor samman.


Julen är framför allt en tid för god vilja, glädjefull stämning och gemenskap. Julen är också en möjlighet att skapa något riktigt speciellt och överraskande.
Jag anser att den goda viljan och den underbara, speciella stämningen sammanfattas i Borgås jul, som det är värt att komma och njuta av både från nära och fjärran.


Jag hoppas att vi ses i Borgå, i den goda viljans stad.

Borgå är Julgubbens goda viljans stad. I Borgå är julen en av de mest förtrollande tiderna på året och staden fylls av en unik atmosfär, dofter, delikatesser och evenemang som människor kommer för att uppleva från när och fjärran.

Temat goda viljans stad syns i Borgå under hela året till exempel i evenemang som är öppna för alla och gratis att delta i. Till exempel Borgå Julmarknad i november och december, Borgå Ljus -evenemanget i februari och Borgå Åkarneval i augusti är öppna evenemang som bidrar till att sprida glädje och positiv anda för både boende och besökare.

Visit Porvoo och Santa Claus Finland vill tillsammans sprida julens budskap och genom ett fördjupat samarbete har även lokala företag i Borgå kunnat bli jultomtens partneroperatörer. Genom detta samarbete har partnerföretag utvecklat tjänster som kan använda jultomtens logotyp. Produkter och tjänster prydda med jultomtens märke, bilder och berättelser är handplockade av jultomten själv. De produceras alltid med stor omsorg för att ge lycka och glädje.

Samarbetet mellan Visit Porvoo och Santa Claus Finland utvecklas långsiktigt. Genom samarbete med lokala partneroperatörer skapas servicepaket som riktar sig till både inhemska och internationella besökare för att öka områdets dragningskraft och få gästerna att stanna här längre.

Fredrik Flodbåt är Borgås egen tomte

Borgå har även sin alldeles egna tomte, Fredrik Flodbåt. Fredde seglade på ett handelsfartyg längs med Borgå å för flera hundra år sedan och blev så förtrollad av landskapet att han hoppade av båten och bosatte sig i en av de rödmålade stranbodarna.

Du kan hitta hela historien om Fredde på hans egen sida:

Porvoon oma tonttu


Hur använda meddelandet om goda viljans stad i företagets egen marknadsföring?

Varje företag i Borgå kan i sin kommunikation framhäva att deras tjänster och produkter finns tillgängliga i Borgå, Julgubbens goda viljans stad.

Observera dock att Jultomtens logotyp och bilder är registrerade varumärken, och användningen av dem kräver ett partnerskap med Santa Claus Finland.

Bli partner med Jultomten?

Oavsett om du vill skapa koncept, marknadsföra tjänster, öka försäljningen, sprida julefröjd eller skapa en minnesvärd upplevelse för dina kunder är Julgubben den perfekta partnern för detta. Som partner med Julgubben kan du koppla dina tjänster med en av världens mest kända karaktärer, de positiva känslor och den goda viljan som den genererar och göra ett varaktigt intryck på vem som helst. För mer information om partnerskapet kan du kontakta Santa Claus Finland; petri.paarnio@santaclauslicensing.fi.

Julgubben, strandbodarna och sigillen