Hoppa till innehåll

Borgå Åkarneval

Borgå Åkarneval ordnas för första gången lördagen den 26.8 kl. 16-23.
Kom med och njuta av ett glädjefyllt stadsevenemang!

Lördagen den 26.8. kl. 16-23 ordnas den första Åkarnevalen i Borgå centrum. Evenemanget firar det nya parkområdet på Västra Åstranden och samtidigt välkomnar vi de mörknande kvällarna efter en ljus sommar.

Program

Borgå Åkarneval är det första gemensamma stadsevenemanget för aktörerna inom den nya livskraftssektionen. Programmet präglas av mångsidighet och att göra saker tillsammans.

”Borgånejdens musikinstituts andel i karnevalen kommer att vara ett mångsidigt utbud av musikframträdanden utspridda längs ån”, berättar musikinstitutets producent Marika Kettunen.

Kulturtjänsternas producent Thomas Weissman samarbetar med artistgruppen Tip Top och i planen ingår workshopaktiviteter där publiken får prova på olika cirkusverktyg. Konstnärerna rör sig runt i området på träben och får kontakt med publiken.

Bibliotekets glada biblioteksbuss Felix ställer också upp under karnevalstämningen.

Floden tar, floden för -workshop vid under Mannerheimgatans bro. Kom och låt ditt eget verk av naturmaterial gå nedströms.

Under Åkarnevalen kan man bekanta sig närmare med Alexparkens nya konstverk. Anne Meskanen-Barmans verk består av fyra bronsskulpturer vilka bottnar i historia, minnesbilder och minnen. Verket vill lyfta fram åstrandens invånare, märkespersoner samt områdets hantverkare och fabriksarbetare. Konstnären är på plats och presenterar verken mellan kl. 17-18.

Enheten för turism och evenemang marknadsför och koordinerar helheten och producerar föreställningen Dansande vatten på Borgå å, som är ett spektakulärt samspel av vatten, ljus och musik i en mörknande sommarkväll.

Konstfabriken stiftelse ordnar program med Harri Kaitila & Tango del norte på Konstfabriken. Efter många års uppehåll slår sig Tango del nortes musiker, som utmärkt sig i internationella tävlingar, samman med topptenoren Harri Kaitila. Det blir fräscha arrangemang av både finsk och argentinsk tango framförd av några av landets främsta musiker. Konserten på Konstfabriken är kostnadsfri och varar ungefär en timme med musik av Astor Piazzolla och finsk tangomusik från Toivo Kärkis dagar fram till idag.

De unga dansarna på Taidetehtaan Tanssikoulu deltar också i kvällens magiska program.

Kom med, ta kontakt med oss!

Katarina Broas

Evenemangschef

Jan-Christian Forsman

Livskraftsexpert