Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki hakee ruokapalvelukumppaneita Porvoon Valoihin

Haluatko myydä ruokaa ja juomaa Porvoon torilla? Myyjille tarjotaan myyntikioskit sähköllä maksutta käyttöön festivaalin ajaksi.

Porvoon Valot kuva logolla.

Porvoon Valot -festivaali valaisee kaupungin neljättä kertaa 10.–11.2.2023 klo 18–21. Festivaalin järjestää Visit Porvoo yhteistyössä Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden, kaupunki-infran, Taidetehtaan tanssikoulun, Taidekoulun, Porvoon seurakuntayhtymän ja paikallisten yritysten kanssa.
Valofestivaalin kantava teema on kaupungin omien rakennusten, tilojen ja alueiden käyttö sekä niiden tuominen esiin eri valossa. Tulevan festivaalin avaa valoteos Porvoon uimahallissa 29.1.–12.2.2023. Muut tämän vuoden teokset ovat nähtävillä Jokikadulla, Vanhalla Raatihuoneella, Kunnantalolla, Tuomiokirkolla, Porvoon joella kävelysillan ja Aleksanterinkadun sillan välillä, WSOY-talon sisäpihalla, Taidetehtaalla ja torilla.


Valoaiheista syötävää tai juotavaa?


Ravintolat, yhdistykset, koululuokat ja muut vastaavat toimijat voivat ilmoittautua palveluntarjoajiksi torille Porvoon Valojen aikana 10.–11.2.2023. Torilla voi esimerkiksi myydä syötävää tai lämmintä juotavaa, järjestää lettukahvilan tai munkkipisteen. Myyjille tarjotaan Porvoon kaupungin myyntikioskit sähköllä ilmaiseksi käyttöön festivaalin ajaksi. Kioskit ovat kevytrakenteisia ja lukittavia.
Torille on jo suunniteltu ohjelmasisältöä Taidetehtaan tanssikoulun toimesta ja ruokatoimijoille löytyy runsaasti tilaa. Alueelle odotetaan iloisia kävijöitä niin Porvoosta kuin kauempaakin, joten erilaiset ruokatuotteet ja juomat varmasti kiinnostavat Porvoon Valojen vierailijoita. Vuoden 2022 valofestivaali houkutteli paikalle tuhansia kiinnostuneita.
– Jos sinulla on jokin hauska valoaiheinen syötävä tai vaikka erikoisesti valaistu juoma myytävänä, nyt olisi mahtava tilaisuus kokeilla sen menekkiä festivaalin aikana. Toivomme festivaalin vetävän ihmisiä samaan tyyliin kuin edellisinä vuosina, kertoo Porvoon kaupungin markkinointisuunnittelija Jan Forsman.
Porvoon kaupunki tarjoaa myyntikioskit ilmaiseksi myyjien käyttöön valofestivaalin ajaksi.
– Haluamme tarjota myyntikioskit kaikkien kiinnostuneiden käyttöön matalalla kynnyksellä. Porvoon Valojen aikaan voi heittäytyä luovaksi ja ehkä samalla tienata hieman, jatkaa Forsman.


Markkinointia paikallisesti ja pääkaupunkiseudulla


Porvoon Valojen markkinointi on tänäkin vuonna monikanavaista ja keskittyy pääkaupunkiseudulle. Helsinkiin suunnitteilla olevat kampanjat tukevat laajaa Porvoon Valot -somemarkkinointia.
– Laita Visit Porvoon sosiaalisen median kanavat, Porvoon Valojen Instagram-tili ja Facebook-tapahtuma seurantaan. Myyjien kannattaa myös tägätä #visitporvoo, jotta kaikki pysyvät ajan tasalla valofestivaalin tapahtumatarjoajien käänteistä. Porvoon Valot on koko kaupungin yhteinen festivaali ja loistava valopilkku talven pimeydessä, sanoo Forsman.
@porvoon_valot Instagramissa ja Porvoon Valot Facebook Event