Siirry sisältöön
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on kamppissivun-ylakuva_Fredde-ja-joki-1024x490.jpg

Fredrik Flodbåt
Kutsumanimi: Fredde

Ikä: 639

Hokema:
Sekä både että och

Rakkain esine:
Reseptikirja, joka sisältää myös alkuperäisen Runebergin tortun leivontaohjeen

Tonttukertoimet:
Luonnontiede 9/10, Käsityöt 10/10, Leikkisyys 11/10

Porvoonjokivarsi on ikivanhaa asutusaluetta. Useamman satavuotta sitten eräs kauppalaiva seilasi pientä jokea pitkin ja sen kyydissä oli laivatonttu nimeltänsä Fredrik Flodbåt. Hän hihkaisi ihastuksesta nähdessään pittoreskin maiseman, hyppäsi veteen, ui rantaan ja asettui asumaan pieneen punaiseen venevajaan. Tämä on tapahtunut jo kauan aikaa sitten, Porvoon historia nimittäin ulottuu niin pitkälle, että kukaan ei tiedä eikä tonttu sitä ole suostunut kertomaan.

Fredrik on kiintynyt kotikaupunkiinsa ja sen sydämellisiin, ystävällisiin asukkaisiin, joita hän tykkääkin leikkisästi kiusotella aina silloin tai jopa tällöin.
Hänen paras kaverinsa on Tuomiokirkon naakka. Naakan kellotornissa sijaitsevasta kodista näkee kaupungin kaikki kolkat, piilot ja tapahtumat.

Erityisen hyvin hänelle on jäänyt mieleen Porvoon valtiopäivät, jolloin Suomen perustukset rakennettiin. Tätä tapahtumaa hän seurasi suurella ylpeydellä kellotornin ikkunasta.

Fredden esikuva on itse Runebergin perhe. Hänen mielestään on upeaa, että Porvoossa on asunut perhe, jonka luomat sanat ja taide ovat jääneet elämään kaikkien sydämiin. Esikuvallaan uskollisena pitää hän silmälaseja nenällään, vaikkei niitä tarkkanäköisenä tarvitsekaan. Fredde kantaa mukanaan rakasta reseptikirjaansa, josta löytyy myös Runebergin tortun alkuperäinen resepti. Hänestä oli kiva joskus myös hiipiä Fredrikan ikkunan taakse ihastelemaan torttujen valmistumista.

Fredde viettää paljon aikaa luonnossa ja tälle entiselle jokivarsia kolunneelle tontulle Pellingin saaristo on maailman kaunein paikka. Tarkkaavaisimmat saattavat nähdä iloisen julbisin fillaroimassa eri puolille Porvoota lintukaveri olkapäällään.

Lennätinvuori on tontulle erityinen paikka etenkin syksyisin, sieltä kun näkee kauas merelle Haikkoonselälle. Luonto on silloin värikäs ja kaunis. Kutitteleva ajatus joulun saapumisesta syksyn jälkeen jännittää myös Porvooseen asettunutta tonttua joka vuosi yhtä paljon.

C)Santa Claus Licencing Finland