Siirry sisältöön
Porvoon joulutori

Porvoon Joulutori 2023

Porvoon tunnelmallinen joulu houkuttelee joka vuosi tuhansia kävijöitä nauttimaan ravintoloiden ja kahviloiden palveluista, shoppailusta ja jouluisesta Porvoosta.

Porvoon joulutori elävöittää keskusta-alueen iloisella karusellilla ja kiinnostavilla myyjillä 26.11- 22.12.2023 klo 12-18 joka päivä paitsi lauantaisin klo 10-18. Hyppää karusellin kyytiin tai tunnelmoi lämpimällä glögillä.

Joulun tunnelma löytyy Porvoon Kauppatorilta koko kuukauden!

Tervetuloa mukaan Porvoon Joulutorille. Tälle sivulle olemme koonneet tarvittavan tiedon myyjiä varten ja toivomme että tutustutte niihin huolellisesti.

Sääntöjä ja ohjeita myyjiä varten

Joulutori on avoinna 26.11.-22.12.2023 klo 12-18 paitsi lauantaisin klo 10-18.
Aukioloajat ovat joka päivä vähintään klo 12-18 ja lauantaisin klo 10-18. Tämän ajan mukaan pyörii myös alueella maksuton ketjukaruselli, jonka tarkoitus on houkutella alueelle lisää kävijöitä. Vuonna 2022 karusellissa pyörähti reilusti yli 20 000 kävijää ja alueella oli +42 % enemmän kävijöitä kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. Tämä kertoo sen, että joulutori kiinnostaa. Jotta Joulutori on kiinnostava myös tulevina vuosina ja sen järjestäminen kannattaa, tulee myyjien olla paikalla aukioloaikojen mukaisesti, eli vähintään klo 12-18 ja lauantaisin klo 10-18. Sen lisäksi kukin myyjä saa olla paikalla myös aikaisemmin tai myöhemmin. Porvoon joulun ja joulutorin markkinointia tehdään näkyvästi pääkaupunkiseudulla ja haluamme yhdessä teidän kanssanne täyttää asiakkaiden odotukset, siksi on erityisen tärkeää että jokainen myyjä sitoutuu olemaan paikalla klo 12-18 ja lauantaisin klo 10-18. Mikäli näin ei toteudu, on kaupungilla oikeus irtisanoa maksettu myyntipaikka ja antaa se jonossa seuraavalle.
Porvoon Joulutorin aukioloaika 26.11.-22.12.2023 on kaikkina päivinä klo 12-18 paitsi lauantaisin klo 10-18.

Joulutorin vuokrattavat myyntikioskit

Joulutorin alueella on 15 kpl numeroitua myyntikioskia, niiden sijoittelu näkyy alla olevasta PDF-liitteessä ja sen alla karttakuvana.

Alueella on myös huomioitu vakituiset torimyyjät, joiden sijoittuminen on Joulutorin läheisyydessä. Kaikissa myyntikioskeissa on sähköpistokkeet ja kattovalaisin. Kioskeissa on sähkökäyttöiset lämmittimet, joita saa käyttää vapaasti, mutta niitä ei saa peittää eikä jättää päälle ilman valvontaa. Kioskit ovat lukittavia. Kioskeihin ei saa jättää yöksi tavaraa, tai jos jättää, niin se on kunkin omalla vastuulla. Kioskit ovat kevyet ja puurakenteiset, kooltaan noin 2 x 2 m ja niitä saa koristella oman maun mukaan. Kioskin lisäksi jokaiselle kuuluu pieni ulkoalue, eli kioskista n. 1.5 m on myös myyjien aluetta. Sitä kannattaa hyödyntää luovasti ja koristella talvisilla tai jouluaiheisilla asioilla. Kioskin eteen saa laittaa koreja, pikkutuoleja, havuja tai jotain muuta mikä liittyy omaan myyntiin. Käyttäkää tätä tilaa muut huomioiden ja niin, että jalankulkijoiden reitit pysyvät auki. Jokainen kioski saa meidän toimesta luukun ympärille valaistun havuköynnöksen, eikä sitä saa poistaa. Pyrimme tekemään alueesta tyylikkään ja yhtenäisen, mutta sen lisäksi kukin saa koristella kioskin niin kuin itse haluaa. Seiniin saa ripustaa esim. pieniä koukkuja, nauloja tai muuta vastaavaa, mutta ne on poistettava ennen kuin luovuttaa kioskin seuraavalle myyjälle. Huomioithan, että myyntikioskit on luovutettava siinä kunnossa, kun ne on otettu vastaan. Mikäli joudumme tilaamaan ylimääräisen siivouksen, on myyjä velvollinen maksamaan siitä syntyneen laskun. Mikäli kioskeihin kohdistuu ilkivaltaa esim. yön aikana, pyrimme korjaamaan vauriot mahdollisimman pian.

Hinnoittelu

Myyntipaikat ovat hinnoiteltu tänä vuonna seuraavasti:
Maanantai-torstai (neljä päivää) 80 € sis. alvin.
Perjantai-sunnuntai (kolme päivää) 120 € sis. alvin.
Näin ollen kokonaisen viikon hinnaksi tulee 200 € sis. alvin.
Vajaiden viikkojen takia on myös myynnissä muutama päiväpaikka. Ne päivät ovat su 26.11. ja pe 22.12. ja niiden päiväkohtainen vuokra on 40 €.

Varaa oma myyntikioski

Joulutorin myyntikioskien vuokraaminen tehdään verkkokaupassa. Linkki verkkokauppaan. Vuokraus on sitova laskun maksun jälkeen. Mikäli myyntipaikka on vuokrattu ja maksettu, mutta myyjä ei tule paikan päälle, menee myyntipaikka heti seuraavana päivänä seuraavalle. Maksettua myyntipaikkaa ei palauteta mikäli myyjä peruu varauksen maksamisen jälkeen tai jättää tulematta. Kokonaisuuden kannalta on erittäin tärkeää, että joulutorin myyntipaikoilla on aina myyjiä.

Myyntikioskien luovutus

Myyntikioskien avaimien luovutus ja palautus tapahtuu yhteistyössä joulutorivastaavan kanssa.
Huom! Lähetämme kaikille myyntipaikan maksaneille lisätietoa kioskien avaimista marraskuun aikana.

Sähköistä

Sähköjen määrä alueella on rajallista ja siitä syystä on harkittava, kuinka paljon sähköä kukin kuluttaa. Jos kioskissa on lämmitin päällä, samaan aikaan ei saa käyttää esim. paljon sähköä kuluttavia laitteita, kuten kahvinkeitintä. Sulakkeet saattavat palaa ja siinä tilanteessa kaikki myyjät ovat ilman sähköä! Jokaisessa kioskissa on kaksi sähköpistoketta. Jos koristelette kioskia esim. lisävaloilla, kannattaa harkita, vaikka paristokäyttöisiä LED valoja.

Vesi, wc:t ja jätehuolto

Torilla on vesipiste talousvedelle ja oma wc myyjien käyttöön. Vesipiste sijaitsee torin länsipuolella, josta saa talousvettä. Wc:n käyttöä varten on haettava avain karusellin käyttäjältä ja käytön jälkeen palautettava karusellin käyttäjälle. Huomioithan, että wc tilojen vesi ei ole talousvettä, sillä se sijaitsee wc-tiloissa. Myyjien wc-tila on muistettava lukita käynnin jälkeen, sillä nämä wc:t ovat ainoastaan myyjien käyttöön tarkoitettuja.
Torin alueella on suuret jätepuristimet, joita saa käyttää. Muistattehan, että jos esim. myytte elintarvikkeita, joista syntyy jätettä, on teidän velvollisuutenne pitää näille jäteastiaa myyntikioskinne läheisyydessä. Teidän velvollisuutenne on myös viedä jätteet päivän päätteeksi pois. Elintarvikkeiden myynti on myös luvan varaista. Tarkistakaa, jos oma myyntituotteenne tarvitsee luvan. Jokainen myyjä on itse vastuussa, siitä mitä joulutorilla myy.

Päivystys

Joulutorilla tulee olemaan henkilökuntaa paikalla joulutorin aukioloaikojen mukaan. Karusellin pyörittäjä on paikalla, mutta heidän tehtäviinsä ei kuulu mikään muu kuin karusellin pyörittäminen ja siihen liittyvät tehtävät sekä wc-avaimen hallussapito. Jos alueella sattuu vakavia vahinkoja, on soitettava yleiseen hätänumeroon 112 tai poliisille, mikäli asia on vakava. Torivalvojaan voi olla yhteydessä puhelimitse ja hän pystyy neuvomaan monissa asioissa. Torivalvojan puhelinnumero on 040 745 8595. Mikäli sattuu jotain sähköjen kanssa, on myös tästä asiasta oltava yhteydessä torivalvojaan p. 040 745 8595.

Markkinointi ja viestintä

Porvoon Joulutoria markkinoidaan Porvoon Joulun yhteydessä. Joulutori on kuitenkin yksi joulun pääasioista, joten sitä tullaan nostamaan viestinnässä ja markkinoinnissa niin paikallisesti kuin kansallisesti. Kannattaa myös itse aktiivisesti kertoa omasta toiminnasta joulutorilla ja muistaa merkitä julkaisuun @visitporvoo tai #visitporvoo #porvoonjoulutori. Näin pystymme jakamaan Visit Porvoon kanavissa myös teidän omia julkaisuja.

Porvoo on Joulupukin Hyvän tahdon kaupunki. Santa Claus Finland.