Hoppa till innehåll
konstfabriken -

Konstfabriken x Games – Spelveckoslut på Konstfabriken

På Konstfabriken arrangeras spelveckoslut den 23–24 september kl. 12–18. Händelsen är riktad till alla åldrar och är avgiftsfritt för besökarna. I Konstfabrikens Fabrikssal finns körsimulatorer, VR- och konsolspel, turneringar och mycket annat spelrelaterat.

Evenemanget erbjuder på ett mångsidigt urval av spel för alla åldrar. Cave Entertainment, som ansvarar för spelutbudet under evenemanget, kommer att ta med sig körsimulatorerna Dirt 2.0 och F1 2023. Spelandet i simulatorerna tar spelupplevelsen till en helt ny nivå med sin realistiska körkänsla, och spelaren kan verkligen fördjupa sig i körandet. Dessutom finns det en VR-punkt, där du kan testa dina rytmiska färdigheter i det virtuella spelet Beat Saber.

I Konstfabriken x Games tävlas det! Turneringar ordnas båda dagarna från kl. 13. På lördagen spelas NHL23, och på söndagen FIFA23. I turneringarna ryms 16 spelare med, och anmälningarna startar kl. 12. Dessutom finns det möjlighet till fritt spelande av NHL och FIFA på PlayStation 5-konsoler samt Minecraft-punkter i Fabrikssalen.

Mer än bara spelkonsoler och simulatorer

Konstfabriken x Games erbjuder på mer än konsoler och simulatorer. Porvoon Pöytäpeliyhdistys presenterar sin verksamhet på söndagen och tar med sig brädspelversionerna av Street Fighter och League of Legends. Besökarna på evenemanget kan pröva på spelen med handledning. Borgå Ungdomstjänster är också med i evenemanget och deltagarna kan pröva sig på streaming på deras punkt.

Restaurang Fabriken serverar burgarbuffé där man kan tanka batterierna mellan spelsessionerna. Buffén är öppen kl. 12–17.

Evenemanget kommer också att ha spelinfluencers på plats. Borgås egna Edi Salmi och Samuel ”Samppa” Lindström, kända på Tiktok under användarnamnet muumipaqpa2, drar frågesport på Kahoot kl. 14.15. Efteråt har fansen möjligheten att träffa killarna i en meet and greet -session.

På lördagen är också Twitch-spelinfluencers Joanna ”Dajoanna” Stenman och Maria ”Marpeli” Kekola på plats.

Kom ensam, med någon eller i större grupp för att spela och tävla på konsoler.

Speltemat fortsätter på hösten

Spelveckan organiseras i samarbete av stadens ungdoms-, biblioteks- och kulturtjänster. Spelveckan går av stapeln i Borgå den 6–12 november, och speltemat fortsätter i Konstfabriken med Game Music Night-konserten. Lördagen den 11 november kan man uppleva aktuell och samtidigt nostalgisk spelmusik framförd av olika orkesterensembler. Borgå Blåsorkester framför musiken, med Erik Hippi som dirigent, Borgå Big Band medverkar också. Evenemanget är gratis och ordnas av musikinstitutet och stadens kulturtjänster.

Bekanta dig med Konstfabriken x Games på adressen: