Hoppa till innehåll

En kommuninvånares önskemål uppfylldes, Rinkeli kör i centrumområdet under Borgå Ljus

Stadsbussen Rinkeli kör runt i staden under Borgå Ljus-festivalen fredagen den 10 och lördagen den 11 februari kl. 18–21 mellan de platser som är med i ljusfestivalen.

– Vi beslutade att genomföra förslaget av en kommuninvånare som ringde angående Borgå Ljus. Önskemålet var att Rinkeli skulle köra mellan de platser som deltar i ljusfestivalen så att också de som har svårt att röra sig kan ta del av stämningen på ett tryggt sätt via organiserad trafik, berättar evenemangsplanerare Katarina Broas.
– Vi tyckte att det här var ett utmärkt förslag och dessutom helt möjligt att genomföra, så vi beslutade snabbt att ordna detta och vi hoppas att så många som möjligt tar vara på möjligheten, säger Broas.
Rinkeli kör alltså runt i centrum fredagen den 10 februari och lördagen den 11 februari kl. 18–21, mellan de platser som deltar i ljusfestivalen. Det är två bussar som kör runt, och man kan stiga på vid vilken hållplats som helst längs rutten.
De platser där Rinkeli stannar märks också ut med skyltar längs rutten.
Rinkeli är gratis för passagerarna och bussen kör i två riktningar. Rutten börjar från den öppna platsen vid Konstfabriken och tar slut framför hotellet Runo, varifrån den går samma väg tillbaka till Konstfabriken.
– För att trafiken ska löpa smidigt under evenemanget, önskar vi att så många som möjligt tar sig mellan de olika platserna i ljusfestivalen till fots eller med Rinkelibussen. På det sättet undviker vi onödiga rusningar och området hålls säkert, påminner Katarina Broas.
Under festivalen finns det trafikledare i centrum och till exempel på Krämaretorget är en del av parkeringsområdet ur bruk.

Stig på, Borgå Ljus är värt att se!