Siirry sisältöön

Sahasaarten historiamelonta

Oi jospa Porvoossa Hamarin rantatietä kulkeva tietäisikään mikä salaisuus odottaa löytäjäänsä vain kivenheiton päässä rannasta. Vastarannan metsittyneet pikkusaaret piilottavat sisäänsä satavuotisen sahahistorian, unohdetut kanavat ja luonnonrauhan jota moni turhaan etsii matkojen päästä.

Kierrämme kauniit Sahasaaret kanavineen kajakeilla. Samalla kuulet mielenkiintoisia tarinoita ja faktoja kylän ja sahan toiminnasta menneiden vuosisatojen aikana. Retken aikana selviää mm. miksi Etelä-Suomen suurin saha perustettiin juuri Hamarin edustalle, miksi Painolastisaarilta löytyy etelän merien simpukoita, mitä ihmettä tapahtui Helvetin ikuisessa rimatulessa.

Retki sopii myös heille, jotka vielä arastelevat omatoimisesti melomista: käymme aluksi läpi melontatekniikan ja turvallisen melonnan perusteet. Retken jälkeen rohkenet vuokrata kajakkeja myös itsenäisesti.

Käyttämämme avokajakit sopivat myös aloittelijoille ja lapsille / nuorille. Jo reippaat kuusivuotiaat pystyvät melomaan tuplakajakilla yhdessä aikuisen kanssa. Alle kuusivuotias lapsi voi istua tuplakajakissa kahden oman seurueen aikuisen välissä ilmaiseksi (pienille lapsille omat liivit mukaan).

Hamariin pääset auton ja julkisenliikenteen lisäksi kätevästi esim. kaupunkipyörällä.

Huom! Voit myös varata historiamelonnan omalle vähintään kuuden hengen ryhmälle toivomanasi ajankohtana tai vuokrata kajakit omatoimimelontaan.

Muita vastaavia tapahtumia