Hoppa till innehåll

Videoserier med fokus på vardagen i Borgå väcker intresse

Nya egnahemstomter kan ansökas ännu över veckoslutet till 14.11.

Att skaffa en tomt från Borgå är ett sätt bli Borgåbo och staden har redan satsat en längre tid på att locka nya stadsbor. I år har staden byggt upp intresse mot Borgå som boplats bland annat med videoserien I Borgå blir vardagen ett liv.

I videoserien I Borgå blir vardagen ett liv som 2022 visats nationellt i olika medier presenterar huvudpersoner från Borgå i olika livssituationer. Videorna baserar sig på Valtteri Hirvonens Week in a minute- koncept och i videorna ser vi borgåborna Eva Wahlström, Mikaela Neira, Sara Lappalainen samt Ron Lönnqvist. Videorna och artiklarna visar vanlig vardag under olika årstider, till exempel där hemma, på jobbet, i löpspåret, till havs, på väg till jobbet och på restaurang. Boendemarknadsföringen har kompletterats av regissör Lauri Danskas videor om motionsmöjligheter riktade till barn och unga. Marknadsföringens målgrupp var barnfamiljer i huvudstadsregionen.

Videoserien om vardagen i Borgå engagerar

Videorna har fått hundratusentals visningar i olika kanaler och artiklarna har lästs tiotusentals gånger. Enbart stadens videor på YouTube har fått nästan trehundratusen visningar.

− Representanter för olika medier har förundrat sig över hur fungerande videorna är och de har fått fler visningar än genomsnittet. Videorna har klart intresserat våra målgrupper i huvudstadsregionen, berättar marknadsföringsplanerare Jan-Christian Forsman vid Borgå stad.

I artiklarna har videornas huvudpersoner med egna ord beskrivit sin relation med Borgå och styrkorna i sina bostadsområden. I texterna sätter man sig in i byaidyllens ro och pulsen i centrum.

− Eva Wahlströms artikel fick i Iltalehtis nationella webbartikel nästan 40 000 läsningar. Det är utmärkt synlighet för att marknadsföra boendet i Borgå, tillägger Jan-Christian Forsman.

Videorna går in på djupet

Huvudpersonerna i videorna I Borgå blir vardagen ett liv har filmat sina liv under en vecka med lånade kameror och slutresultatet har redigerats konstnärligt till en fungerande och tät helhet. Videorna som fokuserar på hobbyer har filmats med en behärskad och vacker dokumentär stil.

− Det största tacket går till de Borgåbor som syns i videorna Vardagen blir ett liv i Borgå och I Borgå tränar du i gott sällskap. Via dem förmedlas en bild om en unik och utvecklande stad där man lever och trivs, konstaterar Borgå stads turism- och marknadsföringschef Sari Myllynen.

Borgå stadsmarknadsföring hämtar inspiration från stadens unika egenskaper som andra städer kanske saknar. Marknadsföringen av boendet visar nya potentiella invånare konkret invånarnas mångformiga liv via den bästa vardagen och gör bilden av Borgå mångsidigare.