Hoppa till innehåll

I fortsättningen tillhandahålls turistrådgivning på servicekontoret Kompassen

I Borgå får man i fortsättningen turistrådgivning på Kompassen. På sommaren får man turistrådgivning också av ambulerande sommarrådgivare och på infocontainern. Det erbjuds alltså inte längre någon officiell turistrådgivning på Konstfabriken.

Löydä Porvoo pyöräillen

Kompassen har erbjudit turister rådgivning även tidigare. I samband med reformen av stadens organisation koncentreras kundtjänsten för turister i sin helhet till Kompassen från och med april. Rådgivning ges alltså fortfarande på plats, men i fortsättningen ansvarar Kompassen även bland annat för telefonrådgivningen till turister samt rådgivningen via elektroniska kanaler.

– På sommaren får man turistrådgivning också av ambulerande sommarrådgivare på samma sätt som tidigare. Från och med midsommaren i år testas också en infocontainer för turister på Krämaretorget på önskan av företagarna i Gamla Borgå. Detta ökar turistrådgivningens synlighet på Krämaretorget, berättar Raila Lassila, chefen för marknadsföring och kundservice.

Stadens turist- och evenemangstjänster ansvarar för utvecklingen och marknadsföringen av turismen samt exempelvis för produktionen av turistbroschyrer.

Kontakterna till de gamla e-postadresserna och telefonnumren inom turismen styrs till Kompassen.

Kontaktuppgifter till invånar- och turistrådgivningen på Kompassen:
kompassi@porvoo.fi och +358 2 069 2250