Hoppa till innehåll

Barnfamiljernas lekfulla lördag x SKIDIT: Diskolaboratoriet

  • 27.04.2024
  • 10:00 - 14:00
  • Konstfabriken
  • 0 €
  • Sopii kaikenikäisille - Passar alla åldrar
Barnkulturevenemanget Lekfull lördag förvandlar Konstfabriken till ett diskolaboratorie

Det omtyckta barnkulturevenemanget Lekfull lördag ordnas för tredje gången på Konstfabriken den 27 april klockan 10–14. I år är temat för det kostnadsfria evenemanget diskolaboratorie. Diskolaboratoriet sprider sig från foajén till Avantisalen och erbjuder roliga aktiviteter med en konstvinkling för hela familjen. Evenemanget passar alla åldrar.

I diskolaboratoriet rör man sig fritt i egen takt mellan olika verkstadsstationer. Det är disko i Avantisalen klockan 11, 12 och 13. Evenemanget brukar locka mest deltagare under förmiddagen, så ifall du har behov för en lugnare miljö lönar det sig att komma från klockan 12.

Verkstäderna

I musiklabbet kan du kliva in i ett diskobås för att prova olika maskinmusikljud och spela in en egen snutt till en robotsång. Du kan också filma ett klipp för en gemensam after movie. I robotverkstaden får du skapa en robotkaraktär av coola återvunna material, med stöd av konstnären Maria Sann. Sedan får du filma din robot till del av ett kollektivt konstspektakel i Avantisalen, när VJ Oka trollar den till att dansa på diskoskärmarna.

Diskolaboratoriets dansgolv inspirerar dig att lära dig nya diskomoves, njuta av musik och utforska rörelser i ledning av jätterobot. Lärare och elever från Konstfabrikens dansskola bjuder in dig till rörelsens värld.

Diskolaboratoriets frivilliga klädkod är glädje. Du får gärna klä upp dig eller klä ut dig i någonting som ger dig glädje att leka och dansa.

De första 500 får färgranna diskolaboratorieballonger.

Kulturtjänster x SKIDIT

Evenemanget ordnas av Borgå stads kulturtjänster i samarbete med konstkollektivet Skidit. Kollektivet, som är grundat år 2010, producerar tvärkonstnärliga upplevelser för barnfamiljer. Utöver evenemang planerar de också funktionella koncept, så som tillfälliga lekplatser och installationsaktiva inlärningsmiljöer.

Andra liknande evenemang