Siirry sisältöön

Ohjaajatapaaminen pääkirjastossa: Klaus Härö

Elokuvaohjaaja Klaus Härö vierailee Porvoon pääkirjastossa päivää ennen uuden elokuvansa Rakkaani merikapteeni Suomen ensi-iltaa. Hän näyttää pätkiä elokuvasta ja kertoo sen tekemisestä. Ohjaajatapaaminen on pääkirjastossa torstaina 29.9. kello 17.30.

Klaus Härön odotettu elokuva Rakkaani merikapteeni käsittelee elämän viimeistä rakkautta, anteeksiantoa ja välittämistä. Irlannin häikäisevät maisemat ovat koskettavan tarinan taustana. Elokuvaa tähdittävät kansainvälisesti tunnetut näyttelijät James Cosmo, Bríd Brennan ja Catherine Walker.

Ohjaajatapaamisessa tarjotaan maistiaisia elokuvasta. Howard, eläköitynyt ja erakoitunut merikapteeni ja leski, asuu talossaan meren rannalla. Hän rakastuu kodinhoitajaansa Annieen, mutta aikuinen tytär Grace ei hyväksy isänsä suhdetta.

Grace kokee jäävänsä isänsä rakkauden ulkopuolelle, aivan kuten lapsenakin. Annie joutuu kohtaamaan Howardin ja Gracen menneisyyden, Howard ja Grace omat vajavaisuutensa ihmisinä.

Klaus Härö on porvoolainen elokuvaohjaaja, joka on tehnyt sekä draama- että dokumenttielokuvia. Lämminhenkinen, ihmistä ymmärtävä ote on hänen tuotantonsa ytimessä.

Klaus Härön elokuvat ovat saaneet kymmeniä elokuva-alan tunnustuksia maailmalla ja olleet niin Golden Globe- kuin Oscar-ehdokkainakin. Hän on myös saanut Jussi-palkinnon elokuvastaan Postia pappi Jaakobille (2010).

Rakkaani merikapteeni on Jimmy Karlssonin ja Kirsi Vikmanin käsikirjoittama. Elokuva saa ensi-iltansa ohjaajatapaamista seuraavana päivänä Suomessa ja myös Porvoon Bio Rexissä.

Ohjaajatapaaminen on kaikille avoin ja ilmainen. Tilaisuudessa puhutaan suomea ja ruotsia.

Elokuvaohjaaja Klaus Härö hymyilee.
Kaksi ihmistä istuu meren äärellä ja katsoo maisemaa. Kuva on Klaus Härön elokuvasta Rakkaani merikapteeni.

Muita vastaavia tapahtumia