Siirry sisältöön

Nuoret taiturit konsertoivat Porvoon kesäillassa

Konsertissa esiintyvät nuoret jousitaiturit Lumikki Heikkilä viulu, Ruusu-Talvikki Heikkilä sello, Kaika Niskakangas piano.

Ohjelmistossa musiikkia säveltäjiltä: Rachmaninov, Chopin, Ravel, Schumann, Haydn, Bruch, Vieuxtemps, Bacewicz.

Seitsemänvuotias Ruusu-Talvikki Heikkilä on aloittanut sellonsoiton 4-vuotiaana Joensuun konservatoriossa. Tällä hetkellä hän opiskelee Helsingin kaupungin orkesterin soolosellistin ja Sibelius-Akatemian lehtori Tuomas Ylisen oppilaana Porvoonseudun musiikkiopistossa. Ruusu valittiin selloakatemiaan 7-vuotiaana. Selloakatemian kursseilla hänen opettajiaan ovat olleet myös Tuomas Lehto, Senja Rummukainen ja Young Chan Cho. Ruusu-Talvikki on esiintynyt mm. FiBo orkesterin sellosolistina Vivaldin 565 konsertossa kahdelle viululle ja sellolle, sekä Taituri! – katselmuksessa v. 2021.

Lumikki Heikkilä on juuri 9 vuotta täyttänyt porvoolainen viulisti. Hän opiskelee viulunsoittoa Porvoonseudun musiikkiopistossa Janne Malmivaaran oppilaana ja Viuluakatemiassa Janne Malmivaaran ja Elina Vähälän ohjauksessa. Nuoresta iästään huolimatta Lumikki on ehtinyt esiintyä monenlaisissa konserteissa ja tilaisuuksissa. Lumikki soitti huhtikuussa 2022 mm. Radion sinfoniaorkesterin solistina nuorten solistien konsertissa.

Kaika Niskakangas (s. 2005) opiskeli kevääseen 2021 saakka Oulun konservatoriossa Eeva Havulehdon oppilaana ja siirtyi musiikkiopisto Juvenaliaan syksyllä 2021 Kari Tikkalan oppilaaksi. Kaika on Nuorten pianoakatemian opiskelija vuodesta 2021.

Kaikaa ovat opettaneet mestarikursseilla mm. Henri Sigfridsson, Tuija Hakkila, Antti Hotti, Paavali Jumppanen, Antti Siirala, Niklas Pokki, Erik T. Tawaststjerna, Wolfram Schmitt-Leonardy ja Janne Mertanen. Kaika palkittiin Leevi Madetoja -pianokilpailussa 2018 ja 2022, sekä Tapiola-pianokilpailun kansainvälisessä sarjassa 2021. Tärkeitä esiintymisiä ovat olleet Chopin tapahtuma 2022, Tapiola-pianokilpailut 2019, Kokkolan piano ensemble 2016, Mäntän Musiikkijuhlien, Oulun musiikkijuhlien ja Turun musiikkijuhlien konsertit.

Muita vastaavia tapahtumia