Siirry sisältöön

Muistoja Edenistä

  • 03.04.2024
  • 11:00 - 17:00
Taidenäyttely ”Muistoja Eedenistä” 3-31.5.2024 

Ülle Saatmäe (s. 1966) on virolainen tekstiilitaiteilija ja valokuvaaja. Hänellä on tekstiilitaiteilijan, taidepedagogin ja puutarha-agronomin tutkinto ja hän on työskennellyt tekstiilihistorian lehtorina Viron Taideakatemiassa ja Taideopisto Pallasissa Tartossa. Hän on saanut Viron Vuoden tekstiilitaiteilija palkinnon vuonna 2020. Hän on myös verhosuunnittelija, tätä työtä hän on tehnyt jo neljännesvuosisadan ajan.

Näyttelyssä “Muistoja Eedenissä” esillä olevat tekstiilit koostuvat kasvipainetuista kankaista, joiden pohjamateriaalina tekstiilitaiteilija Ülle Saatmäe käyttää erilaisia ​​luonnonmateriaaleja, kuten silkkiä, villaa, pellavaa, puuvillaa tai niiden sekakuituja. Kaikki kankaiden värit syntyvät kasvien ja kankaan pohjustusaineiden vuorovaikutuksen tuloksena. Tekniikka tarjoaa yllätyksiä joka vaiheessa ja kasvimateriaali tuottaa erilaisia ​​vaikutuksia jopa säästä ja vuorokaudenajasta riippuen. Kankaat ovat uniikkeja ja ainutlaatuisia ja niitä on käytännössä mahdotonta kopioida.

Ülle Saatmäe valmistaa tekstiilitaideteokset lapsuudenkodissaan Paatasalussa, Läänemaalla. Tämä paikka on hänelle eräänlainen Eeden, jossa vanhat 1800-luvulta peräisin olevat tavat ovat säilyneet kolhoosiperheen olemassaolotaistelussa taiteilijan lapsuuden loppuun asti. Näyttelyssä esillä olevat valokuvat kuvaavat taiteilijan lapsuusajan tunnetta ja tunnelmaa, sekä kankaan luomisen taustaa ja luonnetta.

Näyttely on avoinna 3.5.-31.5.2024
ke- pe 11 – 17
la 10 – 17
su 11 – 16

Muita vastaavia tapahtumia