Siirry sisältöön

Leena Häkkinen ja Timo Väänänen: Kanteleen kielin

Kanteleen kielin -näyttely kuljettaa näyttelyvieraat matkalle kanteleen sointiin, kieliin ja mieliin.

Leena Häkkinen ja Timo Väänänen aloittivat työryhmänsä kanssa kansainvälisen kanteleen tutkimisen vuonna 2008. Kenttämatkoja on vuosien aikana kertynyt kaksitoista, lähimpänä matkakohteena on ollut Viro, kaukaisimpana Länsi-Siperian Hanti-Mansia. Matkoilla on kerätty aineistoa 16 kansan kanteleista. Työryhmä kohtasi kaikkialla ystävällisiä, kuuntelevia ja taitavia ihmisiä, jotka antoivat aikansa, ajatuksensa ja soittonsa tutkimuksen ja taiteellisen työn materiaaliksi. Aineistosta on tehty radio-ohjelmia, äänilevyjä, tietokirjoja sekä näyttelyitä.

Galleria Vanha Kappalaisen talon näyttelyn ytimessä on äänitaiteilija, filosofian maisteri Leena Häkkisen ja kanneltaja, musiikin tohtori Timo Väänäsen ääniteos Matkalla. Noin 30 minuutin pituisen ääniteoksen matkaan voi hypätä millä kohdalla tahansa, sillä se soi näyttelytilassa jatkuvana virtana.

Timo Väänänen esiintyy näyttelyn viimeisenä päivänä 23.10. klo 14 yhdessä kanneltaja Hanna Ryynäsen kanssa. Timon ja Hannan Kave-yhtye soittaa konsertissa eri kansojen kanteleita.

Kanteleen kielin -työryhmä
Leena Häkkinen
Timo Väänänen
Kari Dahlblom (1955–2017)
Matti Kontio (1948–2017)

Muita vastaavia tapahtumia