Siirry sisältöön

A. W. Yrjänä – Heliografi

  • 05.04.2024
  • 20:00 - 22:00
Osta liput

Tehdassalin klubi-ilta

CMX-yhtyeen keulahahmona suomalaisille tutuksi tullut A.W. Yrjänä julkaisee jo viidelle eri vuosikymmenelle ulottuneen levytysuransa ensimmäisen sooloalbumin maaliskuussa 2024. Artisti nähdään Tehdassalin klubi-illassa 5. huhtikuuta.

Liput myyntiin KE 20.12.2023 klo 9

Tehdassalin klubi-ilta
PE 5.4.2024 klo 20 A. W. Yrjänä – Heliografi
Liput 39,50 € lippu.fi
K-18 (salitarjoilu Ravintola Fabriken)

Yrjänä on työstänyt levyään syksystä lähtien tuottaja Erno Laitisen kanssa Inkfish-studioilla Helsingissä. Maaliskuussa ilmestyvä albumi kantaa nimeä Heliografi, joka merkitsee valolla kirjoittamista, albumi julkaistaan lp- ja cd-formaateissa sekä striimauspalveluissa 15.3.2024. Levyn ensimmäinen single ilmestyy 2.2.2024.

Heliografi-työryhmä:
A.W. Yrjänä – laulu ja kitara
Erno Laitinen – kitarat
Jarmo Saari – kitarat
Jussi Kinnunen – basso ja laulu
Oscar Gräsbeck – piano, koskettimet ja laulu
Jakke Saarinen – rummut ja lyömäsoittimet
Tapani Rinne – puupuhaltimet
Mikko Mustonen – vaskipuhaltimet

”Yli kolmekymmenen vuoden ajan olen kirjoittanut suurimman osan yhtyeeni CMX:n kappaleista. Sen rinnalla on syntynyt musiikkia, jonka energia on omapäisesti erilaista kuin bändi-ilmaisu. Syksyn -23 olen työstänyt taitavan ja rohkean työryhmän kanssa albumia, joka koostuu hyvin omakohtaisista lauluista. Muutamat ovat vuosien varrelta, suuri osa aivan uusia”, Yrjänä kertoo.

”Kun kirjoitetaan valolla, kirjoitetaan myös varjolla. Valon ja varjon välimaastosta löysimme musiikkia, jota tehdessämme tunsimme olevamme yhtä aikaa sekä kotona, että vieraassa maassa. Laulut ottivat meitä käsistä ja veivät, minne mielivät. Minulle laulujen kirjoittaminen on elämänmittainen työ. Matka olemisen arvoitukseen ja ympäröivään kulttuuriin. Toisinaan herkkää kuulostelua, joskus rajojen rikkomista. Parhaimmillaan kurkottamista tuntemattomaan. Tekstin ja musiikin liitto on muoto, jolla voi tutkailla alueita, joihin muilla kommunikaation muodoilla ei pääse”, Yrjänä jatkaa.


Tapahtuman järjestää Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut

Muita vastaavia tapahtumia