Hoppa till innehåll

Regissörsbesök på huvudbiblioteket: Klaus Härö

Filmregissören Klaus Härö besöker Borgå huvudbibliotek dagen innan hans nya film Min älskade sjökapten har Finlandspremiär. Han visar snuttar ur filmen och berättar om hur den blev till. Regissörsbesöket äger rum på huvudbiblioteket torsdagen den 29 september kl. 17.30.

Klaus Härös emotsedda film Min älskade sjökapten handlar om tidlös kärlek och förlåtelse. Irlands förtrollande landskap fungerar som bakgrund till den berörande berättelsen med de internationellt kända skådespelarna James Cosmo, Bríd Brennan och Catherine Walker.

Kvällen bjuder på smakprov ur filmen. Den pensionerade sjökaptenen Howard, änkling och något av en enstöring, bor i sitt hus vid havskusten. Han förälskar sig i sin hushållerska Annie, men den vuxna dottern Grace godkänner inte sin fars förhållande.

Grace känner att hon som barn blivit utan sin pappas kärlek och upplever nu att hon igen lämnas utanför. Medan Annie blir tvungen att möta Howards och Graces förflutna, ställs Howard och Grace inför sina egna brister.

Borgåbon Klaus Härö är en filmregissör som gjort både drama- och dokumentärfilmer. Ett varmt grepp och en förståelse för den enskilda människan är utmärkande för hans produktion.

Klaus Härös filmer har fått tiotals utmärkelser inom filmbranschen och kandiderat för såväl Golden Globe som Oscar. Han har också fått en Jussi för sin film Post till pastor Jakob (2010).

Manuset till Min älskade sjökapten är av Kirsi Vikman och Jimmy Karlsson. Filmen har följande dag premiär i Finland och också i Borgå, på Bio Rex.

Det tvåspråkiga regissörsbesöket är öppet för alla och avgiftsfritt.

Elokuvaohjaaja Klaus Härö hymyilee.
Kaksi ihmistä istuu meren äärellä ja katsoo maisemaa. Kuva on Klaus Härön elokuvasta Rakkaani merikapteeni.

Andra liknande evenemang