Hoppa till innehåll

Borgå Pride 12.-17.8.2024

  • 12.08.2024
  • 09:00 - 23:59
  • Borgå

Borgå Pride-veckan är det största människorättsevenemanget i Borgå. Pride veckan ordnas av Porvoon Seta ry i samarbete med Arcus Borgå. Under veckan finns det program varje dag för både vuxna och unga. Pride veckan kulminerar traditionellt i paraden, parkfesten samt kvällsfesten.

Året 2024 tema är Fred och hopp med Borgå mått.

Programmet för Borgå Pride-veckan tar form! I programmet finns bekant program från förra året, som regnbågsmässan, Borgå Roller Derbys roller disco, paneldiskussion och Pride goes terde. I år ordnar Mummolaakso ry även ett program under veckan.

Veckans höjdpunkter är förstås på lördagen det traditionella Pre-Pride minglet i Grand, Pridep araden och parkfesten i stadsparken med artister. I parken finns även organisationer och föreningar, samt försäljare av egentillverkade regnbågsprodukter: Roska Art, Ilopunkki och Kaarnakuu.

Pride veckan  avslutar i kvällsfesten, som ordnas på Pensselfabriken! Se till att du tar dig tid för en kort vilopaus efter parkfesten, så du orkar fira slutet på en fantastisk vecka med oss. Biljetter släpps så fort programmet är låst. (Biljetter finns till salu även på plats.) Kvällsfesten är K18.

Du kan stöda arrangerandet av Pride-veckan samt vårt arbete året om, genom att bli medlem i Porvoon Seta, en donation, genom att delta i frivilligarbete eller genom att ditt företag blir en av våra samarbetspartners.

 

Följ oss på Facebook och Instagram
@porvoopride
organiserad av
@porvoonseta
porvoonseta.fi

Andra liknande evenemang